Καταγγελίες γονέων για τη μεταφορά μαθητών – Εισαγγελική παρέμβαση ζητά ο Σύλλογος Τουριστικών Γραφείων ν. Τρικάλων

Τις καταγγελίες γονέων σχετικά με τη μεταφορά μαθητών με τις αστικές συγκοινωνίες του νομού μας, έλαβε υπόψη του ο Σύλλογος Τουριστικών Γραφείων ν. Τρικάλων, ο οποίος προέβη σε επιστολή διαμαρτυρίας για το ως άνω φλέγον θέμα, τόσο για την ενημέρωση όσο και για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο ζήτημα αυτό. Η επιστολή έχει ως εξής:

 

«ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ»

«ΣΧΕΤ.: Το από 10/01/2023 δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας «ΣΤΑΓΩΝ NEWS» με θέμα «Καταγγελία γονέων: Αναστάτωση προκάλεσε επιβάτης που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές σε χωριά του Δήμου Μετεώρων»

Τρίκαλα, 11η Ιανουαρίου 2023

Στο ως άνω δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν γονείς στο ράδιο Σταγών, αναστάτωση προκλήθηκε χθες μέσα σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές σε χωριά του Δήμου Μετεώρων. Αιτία της αναστάτωσης, ένας επιβάτης που σύμφωνα με τα λεγόμενα των γονιών, βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Όπως καταγγέλλουν, το περιστατικό προκάλεσε φόβο στα παιδιά τους, τα οποία επέστρεψαν σπίτι τρομαγμένα».

Τα καταγγελλόμενα του εν λόγω δημοσιεύματος έρχονται να επιβεβαιώσουν τα όσα το σωματείο μας έχει πολλάκις καταγγείλει για το επικίνδυνο αυτό φαινόμενο της παράλληλης μεταφοράς μαθητών της δημόσιας εκπαίδευσης και των υπεραστικών γραμμών της Π.Ε. Τρικάλων.

Η παράλληλη αυτή μεταφορά απαγορεύεται ρητώς από τη δημόσια σύμβαση μεταφοράς των μαθητών της Π.Ε. Τρικάλων, κι αυτό ισχύει για τους ευνόητους λόγους που άπτονται της ασφάλειας των μαθητών, κάτι που καθίσταται πλέον αρκετά προφανές κι από το εν λόγω περιστατικό! Σύμφωνα πάντοτε με την σύμβαση αυτή, δυνάμει της οποίας γίνονται όλες οι σχολικές μεταφορές της Π.Ε. Τρικάλων, θα έπρεπε σε ένα τέτοιο περιστατικό ο ανάδοχος της μεταφοράς των μαθητών να κριθεί άμεσα έκπτωτος!

Δυστυχώς, κι ενώ έχουμε καταγγείλει ξανά τέτοια περιστατικά, η εισαγγελική έρευνα δεν κατέληξε πουθενά. Η δε αναθέτουσα αρχή, δηλαδή η αρμόδια Π.Ε. Τρικάλων, δεν θορυβήθηκε ποτέ από τα δημοσιεύματα και τα καταγγελλόμενά μας. Αυτή τη φορά θα θορυβηθεί κανείς υπεύθυνος; Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη; Ή μήπως θα περιμένουμε την επόμενη φορά, να επιβιβαστεί και κάποιος μανιακός ή βιαστής στο λεωφορείο που μεταφέρει τα παιδιά μας;

Οι αρμόδιοι φορείς σκανδαλωδώς κάνουν τα στραβά μάτια στην επικίνδυνη αυτή πρακτική, του μοναδικού και αποκλειστικού μέχρι σήμερον αναδόχου του έργου της μεταφοράς των μαθητών της Π.Ε. Τρικάλων. Είναι τέτοια η αδιαφορία μάλιστα απέναντι σε αυτό το θέμα, που ενώ έχει λάβει χώρα από το μήνα Σεπτέμβριο 2022 ο διαγωνισμός για την ανάδειξη νέου αναδόχου για το έργο αυτό, τα αποτελέσματα εκκρεμούν για περισσότερο των τριών μηνών, μέχρι και σήμερα δηλαδή.

Πρόκειται δε για διαγωνισμό, στον οποίο για πρώτη φορά πλέον συμμετείχε και νέος υποψήφιος ανάδοχος, ο οποίος θα μπορούσε να έχει ήδη αναλάβει το έργο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μαθητών.

Συμπερασματικά, εμείς απευθύνουμε δημόσια τα εξής ερωτήματα:

– Η εισαγγελία θα ερευνήσει εκ νέου το φαινόμενο αυτό; Θα ερευνηθεί το περιστατικό που καταγγέλλουν οι γονείς στο ως άνω δημοσίευμα;

– Η Π.Ε. Τρικάλων θα αναλάβει το ρόλο που της αναλογεί; Θα προστατεύσει η περιφέρεια τους μαθητές της; Ή θα συνεχίσει να προστατεύει τον συγκεκριμένο ανάδοχο σε βάρος της ασφάλειάς τους;

– Ο ανάδοχος που εκτελεί το έργο της μεταφοράς των μαθητών, θα αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί; Θα δώσει ποτέ εξηγήσεις για ποιούς λόγους εκτελεί το έργο αυτό παράλληλα με τη δημόσια συγκοινωνία;

– Γιατί εκκρεμεί ακόμη ο διαγωνισμός για το εν λόγω έργο;

Για να μην παραμείνουν τα παραπάνω ερωτήματα αναπάντητα, καλούμε τους γονείς της περιοχής μας, δια των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, να απαιτήσουν από τους αρμοδίους, την έγγραφη απάντησή τους, με πρώτο και κύριο αρμόδιο την Π.Ε. Τρικάλων. Προσθέστε κι εσείς την φωνή σας δίπλα στη δική μας, γιατί κανείς δεν θα έπρεπε να υποβαθμίζει έτσι την ασφάλεια των παιδιών μας! Δικαιούμαστε απαντήσεις!

Καλούμε τέλος τους αρμόδιους φορείς να σκύψουν στην αγωνία των γονέων και να πράξουν τα αυτονόητα για την επίλυση αυτής της χρόνιας παθογένειας που αφορά στην μεταφορά των μαθητών της περιοχής μας.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ».

Σχετικές δημοσιεύσεις