Καραμανλής: Σε τρία χρόνια η ολοκλήρωση του Ε65

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» του τηλεοπτικού σταθμού TRT και τον δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Πολύζο.
Όπως τόνισε η ολοκλήρωση του θα γίνει σε τρία χρόνια.
Αναλυτικά:
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στα έργα που είναι σε εξέλιξη στην Κεντρική Ελλάδα, ξεκινώντας από τον Οδικό Άξονα Ε65.
Όπως είπε ο Κώστας Καραμανλής, συνεχίζονται τα έργα στον Νότιο Τομέα του Ε65 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα είναι έτοιμος εντός του 2022.
«Όταν γίναμε κυβέρνηση το έργο είχε ξεκινήσει, αλλά δεν έτρεχε με τους ρυθμούς που έπρεπε. Το παραλάβαμε μόλις στο 13% και σήμερα είμαστε στο 63%.
Και αυτό γιατί, παρά την πανδημία, δεν σταματήσαμε τα έργα υποδομών, κρατώντας τους υγειονομικούς κανόνες, τα εργοτάξια έμειναν ανοιχτά και για να ολοκληρωθούν τα έργα αλλά και για την οικονομική ώθηση των τοπικών κοινωνιών, αφού έχουν σημαντικό πολλαπλασιαστή στο τοπικό ΑΕΠ».
Όσον αφορά τον Βόρειο Τομέα, ο υπουργός τόνισε ότι μέσα σε 18 μήνες και μετά από 10 χρόνια αβεβαιότητας, το έργο  μπαίνει επιτέλους σε τροχιά ολοκλήρωσης, αφού δόθηκε λύση για τα 70,5 χλμ. προϋπολογισμού 442 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, ο υπουργός είπε η ολοκλήρωσή του θα γίνει σε τρία χρόνια και θα «κλείσει» το κομμάτι «αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας».
«Είναι ένας αυτοκινητόδρομος που ενώνει την ανατολική με τη δυτική Ελλάδα, που συνδέεται άμεσα με την ευρύτερη απολιγνιτοποίηση και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας – ένας από τους λόγους που πείστηκαν οι ευρωπαίοι να χρηματοδοτηθεί το έργο – και  βγάζει από την απομόνωση μια ολόκληρη περιοχή και δημιουργεί προοπτικές πολύ μεγάλης ανάπτυξης».
Όπως τόνισε ο υπουργός η σύμβαση θα περάσει άμεσα από την Βουλή και θα ξεκινήσει η κατασκευή του μέσα στο 2021. «Είναι ένας οδικός άξονας που θα δώσει απίστευτες προοπτικές σε πολλές περιοχές και την δυνατότητα σε επιχειρήσεις να έρθουν και να επενδύσουν στην περιοχή που θα περνάει ο Ε65».

 

thessaliaeconomy.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις