Καιρός να κάνουμε το πρώτο ταμείο – Γράφει ο Χρήστος Γκίμτσας

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Δεν το πίστευα πως θάβοντας ένα φέρετρο, θα ξεθάβονταν    άλλα πενήντα , που λέει ο λόγος.
Μόλις κηδεύτηκε  ο τέως βασιλιάς, άρχισαν να βγαίνουν από την ντουλάπα οι ξεχασμένοι σκελετοί.
Πρώτος και  καλύτερος, της βασιλομήτορος Φρειδερίκης, της επονομαζόμενης και Φρίκη.
Ξεθάψανε τις ίντριγκες και τις συνωμοσίες της, την ξεφτίλα της στο Λονδίνο, όταν έτρεχε να κρυφτεί κυνηγημένη  από την γυναίκα του εξόριστου Αμπατιέλου , όπως  και η σύγκρουσή της με τον Κων/νο Καραμανλή. Είδε και έπαθε ο δυστυχής να συγκεντρώσει την προίκα της πριγκίπισσας Σοφίας, της μετέπειτα βασίλισσας της Ισπανίας και πεθεράς της Λετίθια.
Θυμηθήκαμε την σύγκρουση του νεαρούλη βασιλιά με τον παλαίμαχο Γέρο της  Δημοκρατίας, Γεώργιο Παπανδρέου, που με την υπόθεση Γαρουφαλλιά,  εξαναγκάστηκε σε παραίτηση και άνοιξε έτσι ο δρόμος των Ιουλιανών και της αποστασίας, και στο τέλος στην επιβολή της απριλιανής δικτατορίας στην Ελλάδα.
Ο ίδιος βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο  ψοφοδεής , ήταν αυτός που όρκισε τους δικτάτορες και αυτοί τελικά  του το ανταπέδωσαν, αποκαθηλώνοντάς τον  από τον θρόνο.
Στην μεταπολίτευση που ακολούθησε, ο Κ. Καραμανλής, πρωθυπουργός πάλι της Ελλάδας, με το δημοψήφισμα που προκάλεσε, πήρε το αίμα του πίσω. Οι Ελληνες έστειλαν τον θρόνο στα αζήτητα.

Το φρέσκο σίριαλ που παίζει καιρό τώρα, είναι αυτό των παρακολουθήσεων, και των υποκλοπών  των συνομιλιών σημαντικών  προσώπων, από την ΕΥΠ και όχι μόνον.
Εδώ να δεις  συνομωσίες και σασπένς! Ο ένοχος κατά την αντιπολίτευση είναι ο Μητσοτάκης, που μόνο με ακουστικά στα αυτιά δεν τον έχουν δείξει ακόμα.
Καταλύθηκε η δημοκρατία, λένε οι αντιπολιτευόμενοι και ζητάνε εξηγήσεις και κυβερνητική παραίτηση.
Εδώ που τα λέμε, όλοι υποκριτές είναι. Οι παρακολουθήσεις υφίστανται από την ημέρα που ο άνθρωπος έστησε την πρώτη εξουσία. Η αν το θέλετε αλλιώς, δεν υπάρχει εξουσία χωρίς παρακολουθήσεις. Οχι μόνον των εχθρών και των αντιπάλων , αλλά και των φίλων. Πολλές φορές δε οι μηχανισμοί παρακολούθησης, γίνονται ανεξέλεγκτοι.
Εδώ κοτζάμ Κένεντι και η CIA ήξερε πότε και  που ‘’συναντούσε’’ την Μέριλιν Μονρόε.  Η Mossad ήξερε και ξέρει όλες τις οικονομικές λοβιτούρες του  πρωθυπουργού Νετανιάχου. Τον  δε Χούβερ , το προϊστάμενο του FBI,κανένας πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να τον ξηλώσει από την θέση του. Ο τύπος  ήταν στο απυρόβλητο γιατί παρακολουθούσε τους πάντες και τα πάντα  και ήξερε όλα τα άπλυτα των σπουδαίων της Αμερικής.
Και στις Βρυξέλλες , μήπως οι Βέλγοι ρώτησαν κανένα και  τους την είχαν στημένη εκεί μέσα στο ευρωκοινοβούλιο;
Και εδώ ασχολούμαστε με την Ελληνική ΕΥΠ, που μέσα της αλωνίζουν  η CIA, η ΜΙ6 και η ΜΟSSAD. Και στο κάτω, κάτω δεν υπάρχει κυβέρνηση, διαχρονικά, που να μην χρησιμοποίησε τις μυστικές υπηρεσίες, προς όφελος της.
Στην βουλή, την αλήθεια για τις παρακολουθήσεις μόνον το ΚΚΕ την είπε, δια του  βουλευτή Παφίλη και μπράβο του.
Στο προκειμένη όμως περίπτωση, τον Μητσοτάκη έπιασαν με την γίδα στην πλάτη, που λένε, και αυτός θα πληρώσει και τον λογαριασμό και την νύφη.

Πάντως και η Ν. Δ. δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια μπροστά στην επίθεση που δέχεται. Κάθε τόσο μας θυμίζει πως στο  δικαστήριο  σέρνεται  ο Παππάς το πρώην  alter ego του Τσίπρα,   όπου ο Καλογρίτσας τον έχει στήσει στον τοίχο  και τον πυροβολεί με αποκαλύψεις ,  καταγγελίες και ύποπτα  sms .
«Στο κάτω, κάτω για πλημμέλημα  δικάζεται», λένε οι συριζαίοι. Μα ο στόχος δεν είναι να φυλακιστεί ο Παππάς. Την καταδίκη και τον εξευτελισμό του θέλουν οι αντίπαλοι  και μαζί του,  και του ΣΥΡΙΖΑ. Και να σέρνεται μέσα στο δικαστήριο και στα κανάλια η καταγγελία πως ο πρώην κομματικός εργολάβος, τάιζε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μαύρο χρήμα μέσα σε σακούλες.

Και κοίτα τι δώρο έφερε  η τύχη  στην Ν.Δ. ( λέτε να μην ήταν και τόσο τυχαίο;) Ενας κουκουλοφόρος προστατευόμενος μάρτυρας  με το ψευδώνυμο  Μάξιμος  Σαράφης στην υπόθεση  της Νovartis, που χαρακτηρίστηκε ως το’’ μεγαλύτερο σκάνδαλο στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας’’, πιάστηκε και φυλακίστηκε ως κοινό λαμόγιο για κακουργηματικές πράξεις.
Άλλο σίριαλ  και  αυτό, η υπόθεση  της φαρμακευτικής εταιρείας, Novartis. Καμιά δεκαριά πολιτικούς  και ανάμεσά τους  ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος,  ο Αδωνης και δύο πρώην πρωθυπουργοί  έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ  στο ειδικό δικαστήριο για χρηματισμό απ’ αυτή την εταιρεία, και οι οποίοι τελικά  όλοι αθωώθηκαν.  Βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ο κουκουλοφόρος Μάξιμος που συνελήφθη με το πραγματικό του όνομα, για κακουργηματικές πράξεις. Τόσο αξιόπιστος.  Τώρα θα του την πέσουν οι ανακριτές και το τι έχει να ομολογήσει , ένας Θεός ξέρει. Ηδη ο Λοβέρδος και ο Αδωνης ξιφούλκησαν και ίσως εκεί κατά ΣΥΡΙΖΑ μεριά, κάποιοι να  έχουν χάσει τον ύπνο τους.
Και να μην ξεχνάμε πως σε άλλο δικαστήριο δικάζεται πρώην υπουργός δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ , κατηγορούμενος  μαζί με μία εισαγγελέα, για  μεθόδευση  και οργάνωση πλεκτάνης , προκειμένου να ενοχοποιηθούν   οι προηγουμένως αναφερθέντες , ως δωροδοκηθέντες από την Novartis.
Και όλα αυτά στηριγμένα στις μαρτυρίες του φυλακισμένου  Μάξιμου Σαράφη.

Μέσα σε όλα αυτά,  παρακολουθούμε με το στόμα ανοιχτό και την καρδιά σφιγμένη, όλα όσα συμβαίνουν στο δικαστήριο,  όπου δικάζεται η υπόθεση της πυρπόλησης του Ματιού. Οι μαρτυρίες  αυτών που  επέζησαν  μας κάνουν να κρύβουμε τα μάτια μας από ντροπή. Μία δίκη που όλα σ΄ αυτήν δείχνουν  ως ένοχους, τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Τόσκα και την απόλυτα ανίκανη κρατική μηχανή.
Ποιος δεν θυμάται εκείνη την χαζοχαρούμενη κυβερνητική σύσκεψη το βράδυ της καταστροφής στην οποία προήδρευε ο Τσίπρας  και  που  καμώνονταν πως δεν ήξεραν αν υπάρχουν  νεκροί.
Τελικά ισχύει για πολλούς εκείνο  το « η ένοχος η βλάξ», και όχι μόνον  για τον Μητσοτάκη. Η γνώριζαν ότι υπάρχουν νεκροί όποτε ένοχοι για την ανικανότητά τους , η όχι , οπότε βλάκες.

Μπροστά σε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιδράσει . το πώς, θα το δούμε. Γιατί έτσι πάει ο αγώνας. Μητσοτάκης και Τσίπρας επάνω στο ρίγκ. Κροσέ ο ένας, ντιρέκτ, ο άλλος μέχρι την εκλογική πτώση του ενός εκ των δύο.

Το ΠΑΣΟΚ  πάντως, στριμωγμένο ανάμεσα στους δύο πρώτους, προσπαθεί εναγωνίως να δείξει αυτονομία.  Κάποιες απόψεις υποστηρίζουν πως η σωτηρία αυτού του κόμματος βρίσκεται στις πρώτες εκλογές. Σ’ αυτές πρέπει να εξασφαλίσει την επιβίωση του, ειδάλλως στις δεύτερες  ελλοχεύει ο κίνδυνος της εξαΰλωσης.

Πάντως εσείς, αν δεν είστε κομματικά εγκλωβισμένοι και έχετε  ανάλογο χιούμορ, πάρτε θέση στην πολυθρόνα σας. Η αυλαία σηκώθηκε και η παράσταση άρχισε. ΟΙ πρώτοι ηθοποιοί παίζουν κιόλας.
Αδωνης, Πολάκης, Παππάς, Καλογρίτσας, Μάξιμος, Παπαγγελόπουλος, όλοι επί σκηνής,  και ανάμεσά τους  κυκλοφορούν κάποιοι καμπαρτινοφόροι με ρεπούμπλικες  μαύρα γυαλιά και ακουστικά στα αυτιά τους.
Gust star  στην παράσταση η Καϊλή που θα βγαίνει κατά καιρούς χορεύοντας ανατολίτικο οριεντάλ,  έχοντας  μέσα στο στηθόδεσμό της , κερασμένα πετροδόλαρα.

 

[email protected]

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις