Θοδωρής Ευθυμίου Πρόεδρος κρεοπωλών Τρικάλων: Το κρέας είναι από τα βασικά είδη διατροφής με την μικρότερη αύξηση στην τιμή σε σχέση με άλλα προϊόντα

Με αφορμή τον εορτασμό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, προστατών του κλάδου των κρεοπωλών την προσεχή Τρίτη, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση του Δημήτρη Παδιού στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Πρόεδρος του σωματείου κρεοπωλών Τρικάλων Θοδωρής Ευθυμίου.

Ο κ. Ευθυμίου προσκάλεσε από το βήμα της εκπομπής τους συναδέλφους του κρεοπώλες με τις οικογένειες τους και όλο τον κόσμο, να παραστούν το απόγευμα της Δευτέρας στις 18.30 μ.μ. (παραμονή της εορτής των Αγίων), στον Πανηγυρικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας και το ύψωμα προς τιμή των Αρχαγγέλων, που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου.

Παράλληλα ο Πρόεδρος των κρεοπωλών Τρικάλων τόνισε πως ο κλάδος των κρεοπωλείων αντιστέκεται σθεναρά στην γενικότερη κρίση της αγοράς, ενώ το κρέας είναι από τα βασικά είδη διατροφής που παρουσιάζει για την ώρα την λιγότερη αύξηση στη τιμή του. Το χοιρινό κρέας με την έκρηξη της ακρίβειας στην αγορά, πήρε μέχρι τώρα την μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με το μοσχάρι, το αρνί και το κοτόπουλο, ίσως γιατί ήταν πολύ φτηνό μέχρι τώρα, ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Ευθυμίου αυτή την περίοδο έρχεται στην πρώτη θέση μαζί με το μοσχάρι στην κατανάλωση, ενώ την περίοδο των γιορτών ανεβαίνει πολύ η ζήτηση του αρνιού και του κατσικιού.

 

Δ.Π.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις