Θερμό χειροκρότημα για την παράσταση «Έχε γεια καημένο Σούλι»

Οι θρυλικές στιγμές, η ηρωική απόφαση της εγκατάλειψης του Σουλίου, οι υπερβατικές πράξεις αντρών και γυναικών που συνέθεσαν μία ανεπανάληπτη ιστορική πραγματικότητα ήταν το κεντρικό θέμα της παράστασης «Έχε γεια καημένο Σούλι» που παρουσίασε αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις το βράδυ της Τρίτης στο ανοιχτό Θέατρο του Φρουρίου η τοπική θεατρική/πολιτιστική ομάδα «Πολύμυθον» που αποτελείται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Το έργο ήταν σε διασκευή και σκηνοθεσία της κυρίας Αθηνάς Μπαλατσούκα, η οποία μιλώντας στον «Διάλογο» ανέφερε: «Προσπαθούμε εδώ και 3 μήνες να στήσουμε αυτή την παράσταση, θεωρούμε ότι θα την απολαύσει ο κόσμος, έχει κατά βάση ιστορικό περιεχόμενο και για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση μας δόθηκε και εμάς η ευκαιρία να τιμήσουμε αυτό το λαμπρό γεγονός και να αποδώσουμε κάποια πτυχή του που δεν έχει και πάρα πολύ προβληθεί. Μεγαλύτερος εχθρός μας στη διάρκεια της προετοιμασίας ήταν ο καύσωνας διότι ακυρώσαμε πολλές πρόβες, δεν είχαμε απρόοπτα, είχαμε μεγάλη όρεξη και κέφι γι’ αυτό που κάναμε και η παράσταση αφορά κάποιες συμβολικές για εμάς καταστάσεις που συμβαίνουν ακόμη και αν έχουν περάσει 200 χρόνια σε όλες τις ανθρώπινες ψυχές. Είναι κάποια αδιέξοδα και κάποιες παλινδρομήσεις που υπάρχουν στις ψυχές των ανθρώπων που τους αναγκάζουν να σκεφτούν πάνω σε δύσκολα πράγματα και πρέπει να πάρουν οπωσδήποτε κάποια απόφαση. Ειδικά τότε έπρεπε να αποφασίσουν μεταξύ ζωής και θανάτου, φθοράς και αφθαρσίας αλλά έχουν πίστη στα ιδανικά τους, έχουν ιδέες και οράματα και με στερεή βάση αυτά προχωρούν και φτάνουν στο ποθητό που είναι η αιωνιότητα».

Στην ομάδα συμμετέχει και έδωσε μια πειστική ερμηνεία ο κ. Αριστοτέλης Κερασοβίτης που μας δήλωσε: «Είναι μια παράσταση που έγινε με πολύ κόπο και μεράκι και όλη η ομάδα έκανε το καλύτερο δυνατό για να αντεπεξέλθει σε δυσκολίες όπως ήταν οι καύσωνες του καλοκαιριού και να παρουσιάσει το ιστορικό γεγονός της αντίστασης των Σουλιωτών απέναντι στον Αλή Πασά. Θεωρώ ότι έγινε πολύ καλή δουλειά, εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να ικανοποιήσουμε το κοινό και εύχομαι οι τοπικές θεατρικές ομάδες που υπάρχουν στην πόλη μας να έχουν μια καλή παραγωγή έργου φέτος και να αναδείξουν τον πολιτισμό σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις του στην πόλη μας. Εγώ παίζω σε δύο σκηνές, στην μία είμαι ο αξιωματικός του Αλή Πασά που ζητάει από τους Σουλιώτες να παραδοθούνε και στην δεύτερη παίζω έναν Τούρκο βασανιστή που βασανίζει έναν Σουλιώτη που έχει πιάσει για να του αποκαλύψει τα μυστικά περάσματα και τις κρυψώνες των Σουλιωτών. Είναι ένας ρόλος που όπως λέω χαριτολογώντας και στην υπόλοιπη ομάδα ο κόσμος θα πρέπει να με μισήσει στο τέλος γιατί τότε θα έχω βεβαιωθεί ότι θα έχω παίξει σωστά τον ρόλο μου».

Άξιοι συγχαρητηρίων και οι υπόλοιποι/ες συμμετέχοντες/ουσες κύριοι Παναγιώτης Σιδέρης, Νίκος Γκαμπλιώνης, Δημήτρης Μιχαήλ, Κωνσταντίνος Μαντζανάς, Αλέξανδρος Δαγκλής και οι κυρίες Αμαλία Γούλα, Αρχοντούλα Γαβρά-Ρόζου, Δώρα Μαγκούτη, Χρύσα Γιουτζή, Σούλα Χατζή και Στέλλα Γκαμπλιώνη.

ΧΑΡΗΣ ΜΑΝΤΕΛΛΟΣ

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις