Θανάσης Λιούτας: Στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2023

«Η δική μας οικονομική πολιτική υπαγορεύεται κάθε στιγμή και σε κάθε συνθήκη από τον στόχο της δημοσιονομικής ισορροπίας και από τον στόχο της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Πρόκειται για δυο στόχους από τους οποίους δεν παρεκκλίναμε και δεν παρεκκλίνουμε ποτέ».

«Ο Προϋπολογισμός του 2023 είναι ιστορικός μιας και είναι ο πρώτος μέσα στα τελευταία 12 χρόνια, ο οποίος είναι εκτός Μνημονίων».

Από το Βήμα της Ολομέλειας για τον Προϋπολογισμό του 2023 μίλησε ο Τρικαλινός Βουλευτής, επισημαίνοντας ότι το κείμενο του Προϋπολογισμού περιλαμβάνει μέτρα στήριξης για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ότι έχει ένα σαφές και μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα και ότι είναι αναπτυξιακός, μιας και για το 2022 και για το 2023 προβλέπεται ανάπτυξη για την πατρίδα μας.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής έκανε συνολική αναφορά τόσο για τα ευεργετικά μέτρα, τα οποία δόθηκαν και δίνονται μέσα στις αλλεπάλληλες κρίσεις, όσο και για τη συνολική στόχευση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αποσκοπεί στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος και στην τόνωση της απασχόλησης.

Αναφερόμενος στην περιοχή μας, εδώ στον Νομό Τρικάλων, ο Θανάσης Λιούτας ανέφερε ότι, «Στον τόπο μου, στον Νομό Τρικάλων, η οικονομία μας βασίζεται στη γεωργία και στην κτηνοτροφία, στον τουρισμό και στην οικοδομή, στις μικρομεσαίες και στην εστίαση. Όλοι οι άνθρωποι της αγοράς γνωρίζουν την αναπτυξιακή στρατηγική που διαμορφώνεται επί θητείας μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λιούτας.

«Κάθε τοπική κοινωνία αποτελεί μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας και μπορεί να ομολογήσει τη διαφορά. Να ομολογήσει τη σύγκριση του, τώρα με το τότε. Του σήμερα με το χθες».

Τέλος, ο κ. Λιούτας – και ως μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων – έκανε ειδική μνεία στα κονδύλια του Προϋπολογισμού αναφορικά με τον τομέα της Άμυνας. Χαρακτηριστικά και ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι,

«Η Ελλάδα εξοπλίζεται. Η Ελλάδα ενισχύεται. Η Ελλάδα θωρακίζεται και δυναμώνει. Η πατρίδα μας εργάζεται για τη σταθερότητα και για την ειρήνη στην περιοχή μας, σεβόμενη την ιστορία της και το Διεθνές Δίκαιο».

Σχετικές δημοσιεύσεις