Θανάσης Λιούτας: Σε πρώτη αρωγή οι σεισμόπληκτες περιοχές του Ν. Τρικάλων

Το Υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του τροποποιεί και συμπληρώνει την προηγούμενη σχετική ΚΥΑ και πλέον ανακοινώνει ότι όλες οι οριοθετημένες ως σεισμόπληκτες περιοχές του Νομού Τρικάλων εντάσσονται στο σύστημα (μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr) για να λάβουν εφάπαξ ενίσχυση ως πρώτη αρωγή, λόγω του σεισμού της 3ης Μαρτίου.

Ειδικότερα για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, στο σύστημα για την πρώτη αρωγή εντάσσονται πλέον όλες οι κάτωθι περιοχές του Νομού μας:

α) Όλη η Δημοτική Ενότητα Τυμφαίων και Κοινότητα Αχλαδέας της Δημοτικής Ενότητας Χασίων του Δήμου Μετεώρων.

β) Κοινότητες Βροντερού, Ελάτης και Πετρουλίου της Δημοτικής Ενότητας Αιθήκων, Κοινότητες Γόμφων και Μουριάς της Δημοτικής Ενότητας Γόμφων, όλη η Δημοτική Ενότητα Μυροφύλλου, Κοινότητες Παραποτάμου και Πιαλείας της Δημοτικής Ενότητας Πιαλείων, Κοινότητες Βαλκάνου, Μεσοχώρας και Στουρναραιίκων της Δημοτικής Ενότητας Πινδέων, Κοινότητες Αγίου Βησσαρίωνος, Κοτρωνίου και Παλαιοκαρυάς της Δημοτικής Ενότητας Πύλης του Δήμου Πύλης.

γ) Δήμος Τρικκαίων.

δ) Όλη η Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας, όλη η Δημοτική Ενότητα Φαρκαδόνος και όλη η Δημοτική Ενότητα Πελλιναίων του Δήμου Φαρκαδόνος.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την 31η Ιανουαρίου 2022.

Ο Θανάσης Λιούτας από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον αρμόδιο για το συγκεκριμένο ζήτημα Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, και με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Ο Τρικαλινός Βουλευτής εξ αρχής είχε ζητήσει όλες οι σεισμόπληκτες περιοχές του Νομού Τρικάλων να ενταχθούν στο σύστημα πρώτης αρωγής, (καθώς αρχικά μόνο η Δημοτική Ενότητα Φαρκαδόνας και η Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας είχαν ενταχθεί), πράγμα που έγινε, και δεύτερον να λάβουν αποζημίωση και όσοι ιδιοκτήτες των οποίων οι οικίες έχουν υποστεί βλάβη, χωρίς αποκλειστικά να υπάρχει η υποχρέωση η οικία αυτή να είναι η κύρια. Αναφορικά με το δεύτερο ζήτημα, ο κ. Λιούτας αναμένει σχετικές διευκρινίσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις