Θανάσης Λιούτας : Πάντα σε πρώτο πλάνο ο Νομός Τρικάλων

Άρθρο του βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. για την ειδική έκδοση του “διαλόγου” που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα και διανεμήθηκε σε όλους τους συνδρομητές της εφημερίδας μαζί με ένα συλλεκτικό αφιέρωμα του περιοδικού ΞΕΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ για τα Τρίκαλα του 1950 – 1960.

 

Θανάσης Λιούτας: Η Διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οδηγεί σε ανάπτυξη και σε μεγάλη κοινωνική στήριξη

 

Ο αγώνας όλων μας, συνεχής και διαρκής. Είναι χρέος και καθήκον μας. Σε πρώτο πλάνο ο Νομός Τρικάλων πάντα

 

 

Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το 2022 αξίζει ασφαλώς να ανατρέξουμε στα σημαντικότερα σημεία του χρόνου που φεύγει.

 

Πολιτικά, το έτος 2022 στιγματίστηκε από την Εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πρόκειται για γεγονός, το οποίο απέδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι οι απειλές του Ρώσου Προέδρου Πούτιν και ο αναθεωρητισμός του, οδήγησαν τελικά στην πράξη σε έναν άδικο πόλεμο. Σε θανάτους των αμάχων και σε οικονομικές επιπτώσεις που εξαπλώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Απέδειξε σε όλους ποιοι είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας και ποιοι όχι.

 

Η ενεργειακή κρίση, η οποία πυροδοτήθηκε και διατηρείται, εξαιτίας του μαινόμενου Πολέμου, ήρθε και αναδιαμόρφωσε τους συσχετισμούς, δημιουργώντας μια κρίση πληθωρισμού και τη διεθνή ακρίβεια.

 

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με κινητήρια και βασική δύναμη, την πολιτική, την ικανότητα, τη δύναμη και το όραμα του Πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, διαμόρφωσαν μια στρατηγική ανάσχεσης του κόστους και των σκληρών συνεπειών της κρίσης αυτής.

 

Έχοντας διανύσει την Κρίση της Πανδημίας, κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκαν στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, πάνω από 40 δις ευρώ, τώρα στην ενεργειακή κρίση, η στρατηγική της στήριξης, συνεχίζει να είναι συνεχής και διαρκής.

 

Ο τρόπος με τον οποίο ο Έλληνας Πρωθυπουργός διαμορφώνει το πλέγμα στήριξης, αντανακλά το βασικό του όραμα, το οποίο πάντοτε συνοψίζεται στο εξής: «Κανένας ποτέ μόνος. Κανείς αβοήθητος. Κανείς πίσω».

 

Εδώ, στον τόπο μας, στον Νομό Τρικάλων, ασφαλώς, η τοπική μας κοινωνία και οικονομία, ήρθαν αντιμέτωπες με τις συνέπειες της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

 

Οι τοπικές μας επιχειρήσεις, και στο σύνολό της, η τοπική μας γεωργία και κτηνοτροφία, αντελήφθησαν άμεσα το μέγεθος της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης.

 

Εξίσου άμεσα όμως, ήδη από το φετινό φθινόπωρο, ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ εξήγγειλε στοχευμένα μέτρα στήριξης. Μέτρα φοροελάφρυνσης, όπως άλλωστε πράττουμε από τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής μας, αλλά και σημαντική στήριξη στους γεωργούς και στους κτηνοτρόφους μας.

 

Από την πλευρά μου, αντιλαμβάνομαι τον δικό μου αγώνα ως ένα χρέος προσφοράς προς τον τόπο μου. Ο δικός μου αγώνας, βασίστηκε, βασίζεται και θα βασίζεται πάνω στην στήριξη προς όλους. Πάνω στη βοήθεια για την επίλυση κάθε δίκαιου αιτήματος της τοπικής μας κοινωνίας.

 

Και φέτος, το φθινόπωρο, συναντήθηκα με τον Πρωθυπουργό. Στο επίκεντρο ο τόπος μας. Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό την όσο το δυνατό γρηγορότερη καταβολή της στήριξης για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους, καθώς και μέτρα ελάφρυνσης για τους ελεύθερους επαγγελματίες μας.

 

Στον απολογισμό του 2022, καθώς και σε κάθε απολογισμό κάθε έτους από την εκλογή μου ως Βουλευτής του τόπου μας, βρίσκεται η στήριξη και η συνεχής προσπάθεια για επίλυση δίκαιων αιτημάτων των συμπολιτών μας.

 

Το καλοκαίρι, όταν από τα deminimis λόγω της Πανδημίας, για μια σειρά τεχνικών λόγων, δε συμπεριλήφθηκε ένας βασικός αριθμός χοιροτρόφων μας, αγωνίστηκα για τη δίκαιη κατάληξη της κατάστασης και τη συμπερίληψη τελικά όλων όσων χοιροτρόφων μας έπρεπε να λάβουν την ενίσχυση.

 

Επιπρόσθετα, με αναφορά στον τομέα της πρωτογενούς μας παραγωγής, τον τομέα που στηρίζει και δημιουργεί πολλαπλασιαστικό όφελος προς όλους τους τομείς της οικονομίας, πάντα βρισκόμουν και βρίσκομαι σε άμεση επικοινωνία, τόσο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, και δίνεται ένας μεγάλος αγώνας για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων, ανάμεσα στα οποία και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή του netmonitoring στον τόπο μας.

 

Σε κάθε ζήτημα που ανακύπτει, είναι χρέος μας να ενσκήπτουμε.

 

Η ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας και η διαμόρφωση καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, αποτελεί έναν κρίσιμης σημασίας στόχο, για τον Νομό Τρικάλων.

 

Για τον Νομό μας, ο οποίος αναδεικνύεται σε μεγάλος τουριστικός πόλος έλξης σχεδόν όλους τους μήνες του έτους.

 

Έχουμε ανάγκη τα παιδιά μας να επιλέγουν τον τόπο μας και να μένουν εδώ. Να εργάζονται και να κάνουν εδώ τις οικογένειες τους. Εάν για κάτι προσπαθώ τόσο πολύ, εάν για κάτι τολμώ να πω μπήκα στον πολιτικό στίβο, είναι να θέσουμε τις βάσεις για μια σταθερή ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη που θα βοηθά όλους τους συμπολίτες μας να χτίζουν εδώ τις ζωές τους. Να προσφέρουν στον τόπο τους και ο τόπος τους να γυρνά το όφελος πίσω σε όλους πολλαπλάσια.

 

Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το 2022, ας αναλογιστούμε πόσα πράγματα καταφέραμε. Ας αναλογιστούμε πόσα πράγματα καταφέραμε μαζί. Πόσα πράγματα έγιναν και γίνονται, πάντα με γνώμονα μια καλύτερη ζωή για όλους τους ανθρώπους και για τα παιδιά μας.

 

Ο αγώνας δεν τελειώνει. Ο αγώνας είναι συνεχής. Ζητήματα ανακύπτουν συνεχώς και είναι δικό μας καθήκον και χρέος να συντρέχουμε, να προσπαθούμε, να είμαστε σε επαφή και σε επικοινωνία και όλοι μαζί να θέτουμε συνεχώς τις βάσεις για την ανάπτυξη και την πρόοδο της κοινωνίας μας.

 

Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το 2022, ας βάλουμε τις προτεραιότητές μας, πάντοτε θέτοντας τον άνθρωπο και τα παιδιά μας, στο κέντρο όλων των προσπαθειών μας.

 

Ενωμένοι και με εμπιστοσύνη, ο ένας προς τον άλλον, θα πορευτούμε με δύναμη και φως.

 

Να είστε όλοι καλά! Καλή Χρονιά! Με υγεία σε όλες και σε όλους, στα παιδιά και στις οικογένειές σας.

 

 

Θανάσης Λιούτας Βουλευτής Ν. Τρικάλων ΝΔ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις