Θανάσης Λιούτας: Έρχονται οι ενισχύσεις για τις ζωοτροφές και για τους νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους μας

Δημοσιεύθηκε η δεύτερη πρόσκληση για την ενίσχυση των ζωοτροφών, με ύψος 4,7 εκατομμύρια ευρώ. Από 17 Μαρτίου έως 23 Μαρτίου οι αιτήσεις των νεοεισερχομένων.

«Πρόκειται για εξέλιξη, η οποία είναι πάρα πολύ θετική και δίκαιη για τους νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους μας», τονίζει ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας.

«Με τη νέα πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από τις 17 Μαρτίου έως τις 23 Μαρτίου, οι νεοεισερχόμενοι κτηνοτρόφοι μας θα μπορούν να μπουν στο σύστημα, να πραγματοποιήσουν τις αιτήσεις τους και να λάβουν τις ενισχύσεις τους».

Ο Θανάσης Λιούτας από την πρώτη στιγμή επεσήμανε το δίκαιο του αιτήματος και οι νεοεισερχόμενοι κτηνοτρόφοι να λάμβαναν τις ενισχύσεις, καθώς είναι οι κτηνοτρόφοι μας οι οποίοι τώρα ξεκινούν και οι οποίοι και αυτοί επωμίστηκαν τις σκληρές συνέπειες λόγω της διεθνούς αύξησης της ενέργειας και των τιμών.

Με επιστολές του και με συνεχείς παρεμβάσεις του, όλο αυτό το διάστημα, ο βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη της άμεσης πληρωμής και των νεοεισερχόμενων κτηνοτρόφων μας.

Πρόκειται για ζήτημα που αποτέλεσε μάλιστα ένα από τα κεντρικά ζητήματα της συνάντησης που πραγματοποίησε ο κ. Λιούτας με τον κ. Πρωθυπουργό προς τα τέλη του Γενάρη του 2023 στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μαξίμου. Ανάμεσα σε όλα τα ζητήματα που άπτονται του γεωργικού και του κτηνοτροφικού μας κόσμου, ο Τρικαλινός Βουλευτής είχε περιγράψει στον Πρωθυπουργό και το δίκαιο αυτό αίτημα των νεοεισερχόμενων κτηνοτρόφων μας.

Αίτημα που είχε αίσια και θετική κατάληξη.

Σχετικές δημοσιεύσεις