Θανάσης Λιούτας: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη συμβολαιακή γεωργία για την απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος των αγροτών κατά 50%

Χθες 12 Δεκεμβρίου 2022 τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή στοιχείων συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας, με σκοπό τη μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 50% για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ήδη από το φορολογικό έτος 2022.

Τα δεδομένα των συμβάσεων (ποσότητα, τιμή κτλ), τα οποία αφορούν πωλήσεις προϊόντων εντός του 2022, υποβάλλονται μέχρι και τις 28/2/2023 και επιβεβαιώνονται ή απορρίπτονται από τους αγοραστές μέχρι και τις 31/3/2023.

Στις ίδιες ημερομηνίες υποβάλλονται και επιβεβαιώνονται αντίστοιχα και τα δεδομένα των συμβάσεων που συνάφθηκαν από 26/5/2022 και έως 31/12/2022, από παραγωγούς για τη χορήγηση της μείωσης φόρου εισοδήματος κατά 30% από το επόμενο φορολογικό έτος.

Υπενθυμίζεται ότι για τη χορήγηση της απαλλαγής αυτής κατά 50% απαιτείται η πώληση του 75% των προϊόντων τους σε συλλογικά αγροτικά σχήματα ή μέσω συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας σε ιδιώτες.

Πρόκειται για ένα πάρα πολύ βασικό και σημαντικό αναπτυξιακό μέτρο, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Τρικαλινός Βουλευτής, το οποίο αποδεικνύει, μαζί με τη συνολική μας πολιτική στήριξης για τον πρωτογενή τομέα, τη σαφή μας στόχευση και πάνω από όλα τη συνέπειά μας στη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις