Η συμμετοχή των ωφελούμενων της Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο. Τρικάλων στους Πανελλήνιους αγώνες Special Olympics Hellas ”Λουτράκι 2022”.

Mία μεγάλη αθλητική γιορτή που εγκωμιάζει την προσπάθεια, τον αγώνα, την ψυχική δύναμη και την αποδοχή της διαφορετικότητας, έλαβε χώρα στο Λουτράκι Κορινθίας από 3 έως 8 Οκτωβρίου 2022. Πρόκειται για τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics Λουτράκι 2022 – υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων – όπου πήραν μέρος 900 αθλητές με νοητική  αναπηρία από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! Οι αθλητές ανέδειξαν την προσπάθεια, το πείσμα και τα ταλέντα τους στέλνοντας ταυτόχρονα ένα ισχυρό μήνυμα θάρρους, ελπίδας, αισιοδοξίας, ένταξης και ενσωμάτωσης.

Η προσπάθειά τους αγκαλιάστηκε από πλήθος κόσμου. Οι οικογένειές τους, συνοδοί, προπονητές, συνεργάτες, συμμαθητές, εκπαιδευτικοί, ήταν εκεί για να στηρίξουν έμπρακτα και να  δώσουν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα.

Οι ωφελούμενοι της Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο. του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «Γέφυρες Ανάπτυξης»  και της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Τρικάλων «Άγιοι Ανάργυροι», είχαν την τιμή και την χαρά να συμμετέχουν στους αγώνες και να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία, παίζοντας δίκαια, ομαδικά και με σεβασμό στους συναθλητές τους. Έζησαν όχι μόνο την ευκαιρία της συμμετοχής αλλά αθλήθηκαν, εξελίχθηκαν και έκαναν καινούριους φίλους. Αν και στόχος δεν πρέπει να αποτελεί πάντα η νίκη, είναι ιδιαίτερα μεγάλη χαρά για εμάς που οι ωφελούμενοι και αθλητές της αποστολής μας κατέκτησαν τις εξής θέσεις: 2η θέση στον άθλημα του στίβου στα 50μ. – 2η και 3η θέση στο άθλημα του στίβου Softball – 3η θέση στον στίβο στα 5000μ.  –  3η θέση στο άθλημα του στίβου Turbojav. Επίσης, σημαντική ήταν και η συμμετοχή της ομάδας ποδοσφαίρου στους αγώνες που διεξήχθησαν.

            Από την πλευρά μας συγχαίρουμε τόσο τους δικούς μας ανθρώπους για την προσπάθεια, όσο και όλους όσοους πήραν μέρος στους αγώνες, με την ελπίδα να ανταμώσουμε ξανά στους επόμενους και να ζήσουμε ακόμα πιο δυνατές και συγκινητικές στιγμές! Είστε όλοι παράδειγμα προς μίμηση και ζωντανή απόδειξη πως τα εμπόδια υπάρχουν για να τα ξεπερνάμε!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία και την προετοιμασία των αθλητών μας, τον κύριο Ανδρέα Γεωργάκη – απόφοιτο των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων και προπονητή της αποστολής μας, όσο και τον κύριο Νίκο Αγγελάκη – Περιφερειακό Υπεύθυνο της αποστολής μας. Τέλος, να ευχαριστήσουμε όλους όσους εργάστηκαν για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης

Special Olympics Hellas 2022 .

 

Σχετικές δημοσιεύσεις