Η ομορφιά θα σώσει όσους μπορούν να τη δουν!

Με τον ίδιο ζήλο, με τον οποίο ξεκίνησαν πριν από καιρό, συνεχίζουν τα μέλη του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων να μετατρέπουν τα μονότονα κιβώτια του ΟΤΕ- γνωστά ως ΚΑΦΑΟ- σε καμβάδες δημιουργίας,βάζοντας πινελιές τέχνης και ομορφιάς στην καθημερινότητά μας και αναβαθμίζοντας τον δημόσιο χώρο.

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου η πρόεδρος του συλλόγου Γωγώ Ράγια και το μέλος Μαριάνθη Χαρίση ομόρφαιναν ένα ακόμη ΚΑΦΑΟ υλοποιώντας… παραγγελία του τοπικού Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, αφού κατά παραγγελία έγινε προ ημερών και το κοριτσάκι με τη σημαία ενόψει της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Στην Αγία Μονή επέλεξαν το θέμα τους να αφορά στον Δημήτρη Μητροπάνο, ενώ στον κόμβο του μύλου Τσαγκάδα θέλησαν να κάνουν έκπληξη στον δήμαρχο Τρικκαίων που έχει αδυναμία στους… φάρους.

Κάπως έτσι κινούνται οι Τρικαλινοί ζωγράφοι, λαμβάνοντας συνήθως υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής στην οποία επεμβαίνουν αισθητικά.

Οι καλλιτέχνες φροντίζουν και να προστατεύσουν τις ζωγραφιές τους από τις καιρικές συνθήκες περνώντας τεςμε βερνίκι όταν τις ολοκληρώνουν. Αισθάνονται μάλιστα την ανάγκη να υπογραμμίσουν πως μέχρι στιγμής οι συμπολίτες και οι συμπολίτισσές τους τα έχουν σεβαστεί και δεν έχουν βεβηλώσει κανένα από τα έργα τους.

Ίσως έχουμε αντιληφθεί όλοι μας πως η ομορφιά μπορεί να μην σώσει τελικά τον κόσμο, αλλά τον καθιστά σίγουρα καλύτερο και πιο βιώσιμο…

 

Αφροδίτη Νανάκη

Σχετικές δημοσιεύσεις