Η Κατερίνα Παπακώστα για την ψήφο των αποδήμων

Στην συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των εκλογέων εξωτερικού, τοποθετήθηκε η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα.

 

Η κα. Παπακώστα στην Ομιλία της τόνισε εμφατικά, πως οι τροποποιήσεις του παρόντος Νομοσχεδίου αφορούν την πλέον αυτονόητη και δίκαιη προς τους εκτός Ελλάδος Έλληνες, μεταρρύθμιση. Διευκόλυνση του τρόπου άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των εκτός Ελλάδας εκλογέων, με το αποτέλεσμα να μετράει ισότιμα, όπως άλλωστε επιτάσσει και το Σύνταγμά μας, στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.

 

Επιπλέον, αναφορικά με την στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, έπειτα και από τις δηλώσεις της αρμοδίου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σκας. Τζάκρη, οι εν λόγω τροποποιήσεις στην διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων, σύμφωνα με την κα. Παπακώστα, θα έπρεπε να στηριχθούν ομοφώνως. Παρόλο αυτά, όπως υπογραμμίζει στην ομιλία της, «ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε και προσπαθούσε με σθένος και πολιτική αμετροέπεια, να στηρίξει ένα φοβερό παράδοξο, ένα σχήμα οξύμωρο: Ο εκλογέας που ζει στο εξωτερικό, αν ψηφίσει στον τόπο κατοικίας του, μπορεί να εκλέξει 3 έως 12 βουλευτές,δίχως να επηρεάζει την κατανομή των υπολοίπων εδρών. Στην περίπτωση όμως, που πάρει το αεροπλάνο, πάρει άδεια άνευ αποδοχώναπό την εργασία του, ξοδευτεί για ένα ταξίδι μπορεί και 17.000 χλμ απόσταση (όπως η Μελβούρνη) και εν τέλει ψηφίσει στην Ελλάδα, η ψήφος του, τότε μπορεί να επηρεάσει την κατανομή 288 έως 297 βουλευτών.»

 

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η Βουλευτής κατέληξε λέγοντας «Αυτοί κ.κ που φοβούνται την ψήφο και την δυναμική των Ελλήνων αυτών, είναι όσοι με πυροτεχνήματα και δηλώσεις του αέρα προσπάθησαν για άλλη μια φορά με ψευδεπίγραφα να προσαρμόσουν την ρητορική τους, στο τι επιθυμεί να ακούσει το κοινό στο οποίο απευθύνονται. Μόνο που για ακόμη μια φορά η ιστορία θα αποδείξει, πως απέτυχαν και κρίθηκαν ελλειποβαρείς…»

Σχετικές δημοσιεύσεις