Η Καρδιά του Σοπέν θα χτυπήσει στα Τρίκαλα την Παρασκευή 29 Μάρτιου Μεγάλη η ανταπόκριση του κοινού

 

Με ιδιαίτεροενδιάφεραναναμένεται στην πόλη μας η παράσταση με τίτλο  « Η καρδιά του ΦρέντερικΣοπέν» που μαγεύει το κοινό, αποσπάδιθυραμβικέςκριτικές και γεμίζει τα  μεγάλαθέατρα της χώραςόπουπαρουσιάζεται.

Οι δυο Θεσσαλικήςκαταγωγήςκορυφαίοικαλλιτέχνες θα βρίσκονται σε λίγο στην πόλη μας για να την παρουσιάσουν στο Τρικαλινό κοινό.

ΟαγαπημένοςηθοποιόςΔημήτρηςΛάλος, με το διαπεραστικόβλέμμα και την βαθιάεσωτερικότητα, καθηλωτικός  στις ερμηνείες του, θα ζωντανέψει τον ψυχικάεύθραυστο, εσωστρεφή και  ιδιοφυή  ΦρεντερίκΣοπέν , τον «ποιητή του ονείρου» που πέρασε για λίγοαπό αυτό τον κόσμο και έφυγε στα 39 του αφήνοντας μουσικά  αριστουργήματα που αγγίζουνβαθιά την ψυχή του ανθρώπου…η καρδιά του ζήτησε να ταφεί στην πόλη που γεννήθηκε την  Βαρσοβία ενώ εκείνος ζούσε εξόριστος μακριά.

 

Η σπουδαίαΕλληνίδαπιανίσταΤατιάναΠαπαγεωργίου,διακρίνεται για  τις πολύ υψηλές επιδόσεις τόσο δεξιοτεχνικά όσο και ερμηνευτικά στο πιάνο αλλά  και για την σεμνότητα του χαρακτήρα της.

Έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με κορυφαίεςδιεθνείςορχήστρες, έχεικατακτήσει το κοινό και χαίρειεκτίμησης στον διεθνήχώρο, «η ΤατιάναΠαπαγεωργίου είναι μια σπουδαίαπιανίστα με βαθιάμουσικότητα, και ερμηνευτική δεινότητα, » δήλωσε ο ΠάτρικΦουρνιλιέ μαέστρος και ΚαλλιτεχνικόςΔιευθυντής της Όπερας της Βαρσοβίας που την διηύθυνε  στο Ηρώδειο όταν  συνέπραξε με την Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας, στην συναυλίαμε τον ομώνυμοτίτλο.

Στα Τρίκαλαθα αναμετρηθεί για ακόμη μια φορά με το πολύ απαιτητικόπιανιστικόέργο του κορυφαίουΠολωνούπιανίστα και συνθέτηΦρεντερίκΣοπέν και την αναμένουμε να μας χαρίσει μοναδικές ερμηνείες.

Η παράστασηέχειδιαμορφωθεί  για να παρουσιάζεται σε μικρότερεςσκηνές , το θεατρικόκείμενοεναλλάσσεταιμε την μουσική με τρόπο που «ξεναγεί» τον θεατή στα συναισθήματα και  την ζωή του συνθέτημέσα από προσωπικές του επιστολές και ιστορικά ντοκουμέντα.

Κουστούμιαεποχής  θα μας ταξιδέψουν στον χρόνο. Το θεατρικόκείμενο είναιπρωτότυπο της θεατρολόγουΕλισάβετΠαπαγεωργίουπου επισκέφτηκε την Βαρσοβία, μελέτησε τα αρχεία του Σοπέν και επιμελείται την παραγωγή.

 

Μεγάλη και συγκινητική η ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη στιγμή.Η παράσταση έχει και  εκπαιδευτικό ενδιαφέρον ενω απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Ειδικήπροσφορά 8 Ευρώ για μαθητέςΣχολείων και Ωδείων, ανέργους, πολυτέκνους, και για το κοινό στο άνωδιάζωμα γιαόσαεισιτήριαυπάρχουν ακόμα μέχριεξαντλήσεως.

Η παράστασητελείυπό την Αιγίδα του ΔήμουΤρικκαίων και έχειφιλανθρωπικόχαρακτήρα θα δοθείδωρεά στον ΠανελλήνιοΣύλλογοΜεταμοσχευμένωνΚαρδιάςΠνευμόνων, λόγω του σκοπού η  ΔΕΗ στηρίζει την εκδήλωση  και η carandmotionως χορηγός μεταφοράς.

 

 

Προπώληση στα ΚαταστήματαPublicκαι στο sitehttps://www.more.com/theater/i-kardia-tou-sopen-1/

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, ώρα έναρξης 9.00μμ

Μην το χάσετε!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις