Η επίθεση του Χρήστου Μπάτζιου στον Θοδωρή Αλέκο – Αφορμή, αιτία και παρασκήνιο

Προβληματισμό και ηττοπάθεια στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής Καλαμπάκας, δυσφορία και αμηχανία στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η πρόσφατη σφοδρή επίθεση του κ. Χρ. Μπάτζιου στον κ. Θοδ. Αλέκο.

Ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων με αλλεπάλληλες δηλώσεις του, ουσιαστικά διέρρηξε αμετάκλητα τις σχέσεις του κόμματός του με τον δήμαρχο Καλαμπάκας, δύο χρόνια πριν τις εκλογές στις οποίες τον στήριξε, και το ίδιο χρονικό διάστημα πριν τη διεξαγωγή νέων δημοτικών διαδικασιών!

 

Οι δηλώσεις

«Αυτοκτόνησε πολιτικά», ισχυρίσθηκε ο κ. Μπάτζιος, με έναυσμα τη στάση του κ. Αλέκου στο θέμα με την Αμάλ.

Δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό. «Είναι αδύνατον αν ξαναθελήσει ο Θοδ. Αλέκος να είναι υποψήφιος να υποστηριχθεί από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ 25 με τη θρησκοληπτική και ξενοφοβική απόφαση που πήρε».

Δηλαδή ο κ. Μπάτζιος, πέρα από τη μελλοντική στάση του κόμματός του, προεξόφλησε τι θα πράξουν σε δύο χρόνια, στις δημοτικές εκλογές, το ΚΙΝΑΛ του οποίου ο κ. Αλέκος είναι στέλεχος, το νεοπαγές ΜΕΡΑ 25 και το ΚΚΕ, που εκ των πραγμάτων ήταν αδύνατο να στηρίξει τον νυν δήμαρχο Μετεώρων!

 

Η Δημ. Αρχή Καλαμπάκας

Η μετωπική επίθεση από τον κυρίαρχο στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπάτζιο, έπεσε ως κεραυνός σε βροχόπτωση στον Δήμο Μετεώρων.

Σε μία περίοδο που παρά την όξυνση των εσωτερικών προβλημάτων -αναμένονται και νέες εντάσεις με εστία την κατανομή οφιτσίων αντιδημάρχων- επιχειρούνταν επανεκκίνηση και αναδιάταξη δυνάμεων.

Ο ΣΙΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει το 2019 τον κ. Αλέκο και παρότι η συνύπαρξή τους την παρελθούσα διετία δεν ήταν ανέφελη, τέτοιου είδους ρήξη, στη σημερινή συγκυρία, δεν αναμένονταν.

Δηλωτικό του κλίματος είναι ότι ο νυν δήμαρχος, ως τώρα δεν έχει αντιδράσει -επιβλήθηκε σιωπητήριο στους συνεργάτες του- προφανώς για να «μη ρίξει λάδι στη φωτιά».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Αμήχανη σιωπή, υπόγειες γκρίνιες και εμφανή δυσφορία, προκάλεσε στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, η συγκεκριμένη συμπεριφορά του αναπληρωτή γραμματέα.

Καθώς ο κ. Μπάτζιος παραμένει εδώ και χρόνια πολύ ισχυρός, όλα αυτά, προσώρας δεν δημοσιοποιούνται. Είναι όμως θέμα χρόνου τα δεδομένα να διαφοροποιηθούν

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την οξεία επίθεση στον δήμαρχο Μετεώρων, δεν υπήρξε στο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων καμμία σύγκληση-απόφαση συλλογικών οργάνων, ενώ ενημερωμένα ήταν 2-3 στελέχη. Μεταξύ αυτών και ο τοπικός Βουλευτής κ. Σ. Παπαδόπουλος, που πάντως κατά την προσφιλή του τακτική συνέστησε ουδετερότητα και… ψυχραιμία.

Το όλο θέμα έχει φτάσει και στην Κουμουνδούρου -στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ- από πασοκογενή στελέχη του κόμματος, αφού εκτός των άλλων, ο κ. Αλέκος ήταν από τα λίγα πετυχημένα, εκλογικά παραδείγματα, συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Την Παρασκευή δε, ο πρώην Βουλευτής κ. Χρ. Σιμορέλης «άδειασε» τον κ. Μπάτζιο τονίζοντας ότι «τις αποφάσεις για τον κ. Αλέκο θα τις πάρουμε συλλογικά» ενώ η κ. Δριτσέλη κρατά αιδήμονα σιωπή.

 

Αφορμή και αιτία

Το σημαντικότερο όλων πάντως, όπως υπογραμμίζεται είναι, ότι η καρατόμηση του κ. Αλέκου από τον κ. Μπάτζιο έχει ως βάση διαπροσωπικά κίνητρα και αιτία.

Η υπόθεση Αμάλ, θεωρείται μόνο η αφορμή ή η κορυφή του παγόβουνου. Η σχέση των δύο ανδρών ήταν εδώ και καιρό προβληματική, καθώς ο αναπληρωτής γραμματέας θεωρεί ότι ο δήμαρχος Μετεώρων είναι ενάντια στα προσωπικά συμφέροντά του, σε χωριά της περιοχής.

Πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019 υπήρξε σύγκρουσή τους, με εστία επίσκεψη του συνδυασμού του κ. Αλέκου σε χωριό της Καλαμπάκας, όπου δημόσια δεσμεύτηκε σε υποστήριξη –νομική, αυτοπρόσωπη, παντοιότροπη- των κατοίκων, σε ζήτημα στο οποίο υφίσταται χρόνια αντιδικία με τον κ. Μπάτζιο. Προ ημερών, ο δήμαρχος επαναβεβαίωσε τη δέσμευση και αυτό αποτέλεσε την έκρηξη του αναπληρωτή γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι και πριν από ενάμιση χρόνο ο δήμαρχος Καλαμπάκας είχε πάρει ανάλογη με την υπόθεση Αμάλ στάση, στο θέμα της ενδεχόμενης εγκατάστασης προσφύγων, ωστόσο τότε ούτε ο κ. Μπάτζιος, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν προβεί σε διάρρηξη των σχέσεων μαζί του…

Υστερόγραφο: Για την υπόθεση Αμάλ, ο «προοδευτικός δήμαρχος Μετεώρων και ο «συντηρητικός» ομόλογός του των Τρικάλων τι σχέση έχουν; Καμμία, όπως και στο ζήτημα των προσφύγων.

Η.Σ.

Σχετικές δημοσιεύσεις