Ημέρα ΑμεΑ: Με τους ανθρώπους με αναπηρίες, για τους ανθρώπους με αναπηρίες

Στους Συλλόγους ΑμεΑ παρουσιάστηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ (Δωρεά Δεληλίγκα)

Συμβολική αλλά και ουσιαστική η παρουσίαση του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ, του Δήμου Τρικκαίων. Διότι αυτή πραγματοποιήθηκε την Ημέρα των Αμεα (3 Δεκεμβρίου 2020), σε εκπροσώπους συλλόγων ΑμεΑ των Τρικάλων.
Το συγκεκριμένο πολύ σημαντικό έργο, αποτελεί το επιστέγασμα της δωρεάς έκταση 11 στρεμμάτων, από τη Γιάννα και τον ΜπάμπηΔεληλίγκα, προς τον Δήμο Τρικκαίων, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στόχος, η δημιουργία ενός Κέντρου διημέρευσης και φροντίδας για παιδιά ΑμεΑ.

Αυτό το έργο, ο σχεδιασμός, η πορεία του, τα επί μέρους στοιχεία, συζητήθηκαν σε μέσω τηλεδιάσκεψης παρουσίαση, που οργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων.

Μετείχαν, οι αρμόδιες αντιδήμαρχοι Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου και ΒασιλέναΜητσιάδη, η διευθύντρια της τεχνικής Υπηρεσίας κ. Θεοδώρα Σαργιώτη, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Τρικκαίων, Χάρης Καλλιάρας και εκπρόσωποι των συλλόγων ΑμεΑ, «Αρωγή», «Συμπαράσταση», «Ελπίδα». Η συζήτηση ήταν δημιουργική, με τις δύο αντιδημάρχους να απαντούν σε ερωτήσεις και να θέτουν το πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου, μόλις αυτό κατασκευαστεί.

Έγινε ενημέρωση για τα στάδια του έργου, ενώ ο πλούσιος διάλογος που διεμείφθη, αφορούσε σε σειρά και πλευρές του έργου και του Κέντρου.

Τη μελέτη του έργου έκανε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων, ενώ τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση ανέλαβε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Σχετικές δημοσιεύσεις