Εργατικά Σωματεία Τρικάλων: Δεν «προσαρμοζόμαστε» στη Βαρυχειμωνιά που μας ετοιμάζουν! Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

Διαμαρτυρόμαστε για το τεράστιο κύμα ακρίβειας και τις απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα και συνολικά στην Ενέργεια. Οι αυξήσεις αυτές προϋπήρχαν, εξαιτίας της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας, της μετατροπής της Ενέργειας σε εμπόρευμα, ενώ έγιναν μεγαλύτερες εξαιτίας και του πολέμου.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά δεν ανέχονται να ζουν στα σκοτάδια και το κρύο για να κερδίζουν αμύθητα πλούτη επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια. Γι’ αυτό η ενεργειακή φτώχεια και η ακρίβεια δεν είναι κάποιο φυσικό φαινόμενο που δεν μπορούμε να αποφύγουμε.

Με τον κατώτερο μεικτό μισθό στα 663 ευρώ και τον έναν στους τρεις εργαζόμενους με μισθό κάτω από τα 500 ευρώ οι αυξήσεις που τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό τη στιγμή που κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η υποαπασχόληση. Δεν είναι σύγχρονο και ρεαλιστικό να στριμώχνουμε τη ζωή μας σε  “VOUCHER & PASS”, να σφίγγουμε ξανά και ξανά το ζωνάρι.

ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ στη σύγχρονη σκλαβιά !  Αγανακτούμε κι οργιζόμαστε από το κυνικό κυβερνητικό δόγμα «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» . Εμείς θα τους κάνουμε τον χειμώνα δύσκολο!

         Δίνουμε απάντηση  οργανώνοντας το δικό μας αγώναΑνάβουμε τη «φωτιά» της αλληλεγγύης και του αγώνα! Ο χειμώνας που έρχεται μπορεί να είναι χειμώνας γεμάτος αγώνες και μάχεςπου θα δίνει δύναμη σε όλο το λαό μας Η ελπίδα βρίσκεται στα δικά μας χέριαΉρθε η ώρα λοιπόν!  Τώρα είναι ώρα μάχηςοργάνωσης και αγώνα!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

c Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος.

c Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη,

      φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

c Κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής.   c Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

c Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές

 

Συλλαλητήριο – Δευτέρα 10 Οκτώβρη

  18.00 – Πλατεία Ρήγα Φεραίου -Τρίκαλα

ενάντια στην ακρίβεια και την υπεράσπιση του εισοδήματος

 

Σχετικές δημοσιεύσεις