Επιτυχημένη η παρουσία του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού της Π.Ε. Τρικάλων στη «Φιλοξένια»

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14/11 η 36η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia στην οποία συμμετείχε με περίπτερο ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού της Π.Ε. Τρικάλων.

Σε ένα καλαίσθητο περίπτερο – σε συνέχεια του περιπτέρου της Περιφέρειας Θεσσαλίας – παρουσιάστηκαν για τρεις ημέρες τα μνημεία, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι δραστηριότητες και η γαστρονομία του τόπου μας. Οι επισκέπτες του περιπτέρου ενημερώθηκαν για όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, έλαβαν ενημερωτικό υλικό και γεύτηκαν κάποια από τα προϊόντα και τα εδέσματα του τόπου μας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τους εκπροσώπους του Ενιαίου Φορέα και από επαγγελματίες του νομού μας, 15 προκαθορισμένες συναντήσεις(B2B) με εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers) του εξωτερικού, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, εστιάζοντας στην πολυμορφία, την αυθεντικότητα και την διαφορετικότητα της ταξιδιωτικής εμπειρίας που αυτή μπορεί να προσφέρει.

Στη φετινή Philoxenia, μετά τη διαχρονικά δυσκολότερη περίοδο για τον παγκόσμιο τουρισμό, η επισκεψιμότητα και κυρίως η παρουσία επαγγελματιών του τουρισμού από πολλές χώρες έδωσαν το μήνυμα ότι ο τουρισμός επανακάμπτει δυναμικά με έμφαση πλέον στην ποιότητα και τη διαφορετικότητα του προορισμού, στοιχεία που διαθέτει η περιοχή μας και στα οποία μπορούμε να επενδύσουμε με επιτυχία.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις