Επιμελητήριο Τρικάλων: Ξεκινούν στις 22-02 οι αιτήσεις για επιδότηση δημιουργίας/αναβάθμισης ηλεκτρονικού καταστήματος

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο της έγκυρης πληροφόρησης των επιχειρήσεων – μελών του, ενημερώνει για τη δημοσίευση του προγράμματος του ΕΠΑνΕΚ: «e-λιανικό» που επιδοτεί τη δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop).

Στόχος είναι να στηριχθεί η λειτουργία των ΜμΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού αυτών, να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους χώρους τους και να διασφαλιστεί η συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητας τους.

Επιδοτούνται αιτήσεις

έως 5.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ για την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής και την υλοποίηση άυλων ενεργειών (λογισμικό/υπηρεσίες) με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος.

έως 1.500 ευρώ για αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος εφόσον η επιχείρηση το διέθετε ήδη πριν τις 18/3/2020.

Ο προϋπολογισμός της Δράσης είναι 80.000.000 ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας.

Δικαιούχοι της Δράσης είναι  μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου (ΚΑΔ 47 και αναλυτικοί αυτού όπως περιγράφονται στο Παράρτημα Χ της πρόσκλησης, είτε ως κύρια δραστηριότητα, στην έδρα ή στο υποκατάστημα, είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα), διατηρούν φυσικό κατάστημα (σε διακριτό της οικίας τους χώρο) και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά. Επιπρόσθετα, οι υφιστάμενες  επιχειρήσεις να έχουν μείωση τουλάχιστον 20% στον  κύκλο εργασιών τους κατά το 4ο τρίμηνο του  έτους 2020 σε  σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του έτους 2019.

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:

  • Υφιστάμενες, οι οποίες έχουν συσταθεί έως και την 30/09/2019
  • Νεοσύστατες, οι οποίες έχουν συσταθεί από 01/10/2019 μέχρι τις 12/02/2021.

Οι δαπάνες είναι επιλέξιμες από την 18η Μαρτίου 2020 και μετά.

Περίοδος Ηλεκτρονικής Υποβολής αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis : 22/02/2021 και ώρα 13:00 έως 24/03/2021 και ώρα 15:00.

Σε σχέση με την προδημοσίευση έγιναν οι κάτωθι διορθωτικές παρεμβάσεις:

Θα εφαρμοστεί πλέον η συγκριτική αξιολόγηση μεταξύ των προτάσεων (σε περίπτωση ισοβαθμίας θα εντάσσονται όλα τα επενδυτικά σχέδια που ισοβαθμούν).

– Δίνεται βαρύτητα στις επιχειρήσεις που πλήττονται περισσότερο, έτσι ώστε επιχειρήσεις με μεγάλη μείωση του κύκλου εργασιών τους να προηγούνται στη σχετική λίστα κατάταξης.

– Εξειδικεύεται η στόχευση στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στο Λιανικό εμπόριο διαφόρων ειδών (ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα).

– Δίνεται προτεραιότητα στις επιχειρήσεις που διατηρούν φυσικό κατάστημα καθώς αυτές επηρεάζονται πιο πολύ από τους περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών/καταναλωτών.

– Επιτρέπεται η υλοποίηση ηλεκτρονικού καταστήματος υπό μορφή «φιλοξενίας» σε μεγάλους και ασφαλείς δικτυακούς τόπους.

– Δεν απαιτείται πλέον η εκ των προτέρων υλοποίηση του ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς στις επιχειρήσεις θα δοθεί χρόνος έξι (6) μηνών αφού ενταχθούν, για να υλοποιήσουν το έργο τους.

 

Η αναλυτική πρόσκληση είναι αναρτημένη στο www.trikala-chamber.gr

 

Πληροφόρηση: Επιμελητήριο Τρικάλων

Υπεύθυνη: Σδρένια Σοφία – Οικονομολόγος & Επιχ/κή Σύμβουλος

Τηλ. 2431028189 (εσωτ.106), e-mail: sdrenia[at]trikala-chamber.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις