Επικοινωνία Σκρέκα – Κεφαλογιάννη για την ακύρωση του δρομολογίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, μετά το ζήτημα που προέκυψε με την απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ακυρώσει το δρομολόγιο ανταπόκρισης της Καλαμπάκας και των Τρικάλων με τον σταθμό «Παλαιοφάρσαλα».

Ο κ. Σκρέκας επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, προκειμένου να εκφράσει τον προβληματισμό του για την αιφνίδια απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, δεδομένου ότι από εδώ και στο εξής μόλις ένα δρομολόγιο θα συνδέει καθημερινά την Αθήνα με την Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα.

Ο κ. Κεφαλογιάννης δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα και θα αναζητήσει τις αιτίες της απόφασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία ελήφθη ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος όταν διαχρονικά ο αριθμός των επισκεπτών στην περιοχή αυξάνεται.

Ο Τρικαλινός Υπουργός πρόσθεσε ότι η διακοπή του δρομολογίου αντίκειται στην προώθηση της μετακίνησης των πολιτών με μέσα σταθερής τροχιάς που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, όπως είναι το τρένο το οποίο κινείται με ηλεκτρισμό και όχι με ορυκτά καύσιμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Επισήμανε ότι πολλοί επισκέπτες και τουρίστες επιλέγουν κατά προτεραιότητα το τρένο προκειμένου να επισκεφτούν τον εμβληματικό τουριστικό προορισμό των Μετεώρων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις