Επίσκεψη Ξυνοπούλου σε σχολεία αρμοδιότητας της Δ.Δ.Ε Τρικάλων

Την  Τετάρτη στις  12-05-2021 η Διευθύντρια Δ.Ε Τρικάλων κα. Ελένη – Μαρίνα Ξυνοπούλου πραγματοποίησε επίσκεψη στο 3ο Γυμνάσιο και το 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων, καθώς επίσης και στο 5ο Γυμνάσιο και το 5Ο Λύκειο Τρικάλων. Εδώ και λίγες μέρες οι πόρτες των σχολείων άνοιξαν για όλους τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Διευθύντρια με αυτοπρόσωπη παρουσία θέλησε να διαπιστώσει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Συνομίλησε με τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών  για τη διενέργεια του “self testing”  και άλλα προβλήματα της μαθητικής και καθηγητικής κοινότητας. Η Διευθύντρια πάντοτε προτιμά τη δια ζώσης και διαρκή επαφή της με όλους τους εκπροσώπους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να έχει μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη και ολοκληρωμένη εικόνα για τυχόν προβλήματα που υπάρχουν ή προκύπτουν.

Στη συνέχεια, την Πέμπτη στις 13-05-2021, επισκέφθηκε τα σχολεία της Πύλης, το Γυμνάσιο, το ΓΕ.Λ και το ΕΠΑ.Λ. και πραγματοποίησε επίσκεψη στο  Δήμαρχο του Δήμου Πύλης, κ. Μαράβα Κωνσταντίνο. Στα σχολεία είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη νέα κατάσταση των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων και άλλα θέματα που απασχολούν τα σχολεία της Περιφέρειας. Στο ΕΠΑ.Λ. η Διευθύντρια συνομίλησε με τη Διευθύντρια  και το Σύλλογο Καθηγητών και για τα τμήματα Μαθητείας, ένα νέο, αλλά υποσχόμενο θεσμό, που συνδέει με άμεσο τρόπο το σχολείο με την κοινωνία.

Στη συνάντηση κατόπιν με το Δήμαρχο Πύλης συζητήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου και ΓΕ.Λ. Πύλης και  ο,τιδήποτε αφορά στις σχολικές μονάδες του Δήμου από την πλευρά της Πολιτείας.

Πεποίθηση της Διευθύντριας είναι πως οι εποικοδομητικές αυτές επισκέψεις είναι βέβαιο πως συμβάλλουν σε μια πιο άμεση διαχείριση και αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος, αλλά και η  εκ του σύνεγγυς επαφή συμβάλλει στη δημιουργία του συναισθήματος για εκπαιδευτικούς και μαθητές πως είναι πάντα δίπλα τους.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις