Εντυπωσιακή προβολή των Μετεώρων

Χθες σε ειδική έκδοση του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ»

αλλά και στο «ΒΗΜΑ» και το περιοδικό «ΔΙΑΚΟΠΕΣ»

Τα Τρίκαλα προσδοκούν πολλά τους χειμερινούς μήνες και ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα από τον εσωτερικό τουρισμό, δηλαδή τους Έλληνες άλλων περιοχών που έρχονται στον τόπο μας για λίγες ημέρες αναψυχής. Γι’ αυτό η προβολή του τόπου μας στην υπόλοιπη Ελλάδα και ακόμη – ακόμη και την υπόλοιπη Θεσσαλία θα πρέπει να γίνεται συνεχώς, μεθοδικά και με πολλούς τρόπους.

Η αλήθεια είναι πως το «βαρύ πυροβολικό» του νομού μας για προσέλευση επισκεπτών είναι τα Μετέωρα (κάθε εποχή του χρόνου) και ο Μύλος των Ξωτικών, κάθε Χριστούγεννα. Βέβαια τα Μετέωρα προσελκύουν επισκέπτες από πολλές χώρες της υφηλίου και όχι μόνο Έλληνες ενώ και στον Μύλο άρχισαν να έρχονται αρκετοί Βαλκάνιοι.

Ένας από τους κλασικούς τρόπους προβολής παραμένει – και στην εποχή του διαδικτύου – η έντυπη διαφήμιση τόσο σε ειδικές στήλες των εφημερίδων όσο και σε ειδικά έντυπα για τον τουρισμό, τον ελεύθερο χρόνο, τη γαστρονομία κ.τ.λ.

Χθες Κυριακή τα Τρίκαλα προβλήθηκαν σε δύο θεματικά περιοδικά που εκδίδουν δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας και συγκεκριμένα:

Στο περιοδικό του «ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο  «ΔΙΑΚΟΠΕΣ» και αφιέρωμα σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Στη Θεσσαλία αφιέρωσε μόνο 13 σελίδες από τις οποίες οι τρεις αναφέρονται σε Καλαμπάκα – Μετέωρα και άλλες τρεις στην πόλη των Τρικάλων και τον υπόλοιπο νομό. Ήταν ένα πρόχειρο «αφιέρωμα γραφείου», εγκυκλοπαιδικό περισσότερο με γενικές πληροφορίες και 3-4 κλασικές φωτογραφίες.

Στην ειδική έκδοση της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» με τίτλο «Τα 500 πιο όμορφα σημεία στην Ελλάδα» και τα οποία αξίζει να τα επισκεφθεί κανείς έστω και μια φορά στη ζωή του. Το ιδιαίτερα θετικό για τα Τρίκαλα είναι πως στο εξώφυλλο του αφιερώματος υπάρχει μόνο μία φωτογραφία και αυτή είναι από τα Μετέωρα!

Στις τέσσερις σελίδες που αφιερώνεται για το νομό Τρικάλων υπάρχουν δεκατέσσερις προτάσεις για τόπους που πρέπει να επισκεφθεί κανείς και μας έκανε εντύπωση πως εκτός από τα ιδιαίτερα γνωστά σημεία (Μετέωρα, Ασπροπόταμος, Ελάτη κ.τ.λ.) συμπεριλαμβάνονται και τα χωριά Γαρδίκι και Ροπωτό!

Πάντως από τις πιο εντυπωσιακές, πολύπλευρες και αναλυτικές προβολές της Θεσσαλίας και των ανθρώπων της πανελλαδικά εξακολουθούν να είναι τα μέχρι τώρα 8 τεύχη του περιοδικού μας ΞΕΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ τα οποία εντυπωσιάζουν όλους όσους το παίρνουν στα χέρια τους και το οποίο ενώ θα έπρεπε να είναι από τα βασικά όπλα προβολής της Περιφέρειας μας δυστυχώς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν υποστηρίχθηκε από την απερχόμενη Περιφερειακή  Αρχή και τους μεγάλους Δήμους (Λάρισας και Βόλου) της Θεσσαλίας. Ελπίζουμε πως αυτό θα αλλάξει από τη νέα χρονιά.

Δ.Κ.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις