Ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.462.847 ευρώ, από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.   Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Τρικκαίων.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και την Ειδική Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, συγχρονίζουμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων με τις ανάγκες της εποχής, βελτιώνουμε την καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας. Τα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων  δημοσίων κτιρίων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια  παντού στη Θεσσαλία,  προλαμβάνει τις επιπτώσεις κινδύνων που έρχονται από το μέλλον και αποδίδει πολλαπλάσια οφέλη σε εποχή ενεργειακής κρίσης» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

Παρεμβάσεις και οφέλη

Το κτίριο του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων, Ενεργειακής Κατηγορίας Ε, αναβαθμίζεται σε Κατηγορία Β+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

-Εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος – τοιχοποιία, όπου θα τοποθετηθεί εξωτερική θερμομόνωση .

-Κατασκευή θερμομόνωσης στην οροφή  του κτιρίου εξωτερικά, κάτω από την υφιστάμενη στέγη.

– Αντικατάσταση των κουφωμάτων με θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα και ενεργειακούς υαλοπίνακες.

-Αντικατάσταση  φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά εξοικονόμησης ενέργειας (led).

-Εγκατάσταση συστήματος  εξαερισμού-αερισμού-ανάκτησης θερμότητας.

-Aναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης  (αντικατάσταση λέβητα και θερμαντικών σωμάτων)

-Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πλαισίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ενεργειακό συμψηφισμό.

Το έργο οδηγεί σε  μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου, μείωση των εκπομπών CO2, αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Σχετικές δημοσιεύσεις