Ελληνικά γαλακτοκομεία: Προς τριπλασιασμό του εισκομιζόμενου γάλακτος

H συνεχής ανάπτυξη του θεσσαλικού ομίλου των αδερφών Σαράντη αυξάνει διαρκώς τις ανάγκες για αύξηση των πρώτων υλών και φέρνει νέες στρατηγικές συμφωνίες για την παραλαβή γάλακτος από παραγωγούς σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ του Γιώργου Λαμπίρη στο Foodreporter, ο όμιλος ισχυροποιεί τη θέση του στην αγορά, καθώς ξεκίνησε συνεργασία στην Ήπειρο με τον μεγαλύτερο συνεταιρισμό κτηνοτρόφων του νομού Ιωαννίνων. Μάλιστα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, εντός του 2022 αναμένεται να τριπλασιάσει τις ποσότητες γάλακτος που παραλαμβάνει. Πρόκειται για μία συνεργασία που τρέχει ήδη κατά τους τελευταίους 8 μήνες.

Ανάλογη στρατηγική εφαρμόζει ο όμιλος και στα Τρίκαλα, όπου λαμβάνει το γάλα από τον Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς της χώρας. Επιδίωξη για τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, είναι να συνεχίσει να αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα με συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών.

Με αυτόν τον τρόπο τα στελέχη των Ελληνικών Γαλακτοκομείων επιδιώκουν να αυξήσουν τις ποσότητες γάλακτος που παραλαμβάνουν, να ελέγχουν την ποιότητα και από την πλευρά τους να διευκολύνουν τους παραγωγούς στην ανάπτυξή τους, διαθέτοντας παγολεκάνες, παρέχοντας οικονομική ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών καθώς και ρευστότητα για την ανάπτυξη του ζωικού τους κεφαλαίου.

Ήδη στα Ιωάννινα έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των μελών – κτηνοτρόφων, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν προστρέξει να εγγραφούν στον Συνεταιρισμό δεδομένης της συνεργασίας με την κορυφαία γαλακτοβιομηχανία.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις