Εκδήλωση γεμάτη εκπλήξεις για τους φίλους της ρομποτικής από το Α.ΚΕ.Θ. – Και μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου με… ρομπότ!

Με στόχο να ανακαλύψουν τα παιδιά τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και της εκπαίδευσης STEM πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη η δεύτερη ανοιχτή εκδήλωση Ρομποτικής από το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ρομποτικές κατασκευές μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου τις οποίες οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δουν και να επεξεργαστούν από κοντά. Παράλληλα διοργανώθηκε και ένα μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου με τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ ενώ οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το μοντέλο εκπαίδευσης S.T.E.M. ( Science, Technology, Engineering, Mathematics) και να δουν κάποιες από τις εφαρμογές της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Για την εκδήλωση μίλησε στον «Διάλογο» ο κ. Χρήστος Νίστας, υπεύθυνος τμημάτων ρομποτικής και STEM του Α.ΚΕ.Θ., σημειώνοντας ότι «σήμερα δείχνουμε τη δουλειά που κάνουμε στα τμήματά μας στους γονείς και τα παιδιά που πιθανόν να ενδιαφέρονται να γραφτούνε. Τα project τα παρουσιάζουν οι μαθητές, έχουν εξοικειωθεί αρκετά και τα έχουν δουλέψει στα μαθήματα οπότε ξέρουν τι είναι αυτό που κάνουνε και έχουμε κάποιες δραστηριότητες όπως παιχνίδι ποδοσφαίρου με ρομπότ ή για τα μικρότερα παιδιά κάποιες κατασκευές που κάνουν και παίρνουν και στο σπίτι. Στην ουσία έχουμε πράγματα από όλες τις ηλικιακές ομάδες που κάνουν μαθήματα ώστε να δει ο κόσμος το εύρος που ασχολούμαστε και πώς χτίζουμε την γνώση από την αρχή από τα νήπια που ξεκινούν τα τμήματά μας μέχρι τις τάξεις Γυμνασίου που είναι τα διαγωνιστικά τμήματα».

Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους οι οργανισμοί O3 Out Of the Ordinary και το Stem-eshop.gr που έχουν στηρίξει το Α.ΚΕ.Θ. με την τεχνογνωσία και τα προϊόντα τους και πληροφόρησαν τους συμμετέχοντες για το εκπαιδευτικό υλικό της εκδήλωσης ενώ βραβεύτηκαν τα άτομα του Α.ΚΕ.Θ. που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.

ΧΑΡΗΣ ΜΑΝΤΕΛΛΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις