Εικόνες που σοκάρουν έξω από το ταχυδρομείο Τρικάλων με δεκάδες ΡΟΜΑ να περιμένουν στην ουρά για να εξυπηρετηθούν

Εικόνες που πραγματικά σοκάρουν, με δεκάδες ΡΟΜΑ να στέκονται έξω από το ταχυδρομείο Τρικάλων στην ουρά επί ώρες, χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του ιού Covid-19.

Οι ΡΟΜΑ, όπως και κάποιοι άλλοι πολίτες, περίμεναν σήμερα να εξυπηρετηθούν στο ταχυδρομείο Τρικάλων, εισπράττοντας το ΚΕΑ (Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης) που είναι δικαιούχοι, χωρίς όμως να υπάρχει απολύτως κανένας έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές για την αδικαιολόγητα μεγάλη ουρά και τον συγχρωτισμό δεκάδων ατόμων σε εξωτερικό χώρο μερικών τετραγωνικών μέτρων.

Όπως δήλωσαν κάποιοι εκ των ΡΟΜΑ που περίμεναν τη σειρά τους να μπούνε στο ταχυδρομείο, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση και η δημιουργία τόσο μεγάλης ουράς, οφειλόταν αποκλειστικά και μόνο στο ταχυδρομείο Τρικάλων, αφού μόνο ένα ταμείο με έναν υπάλληλο ήταν σε λειτουργία από το πρωί έως το μεσημέρι.

Πάντως παρόλη την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σήμερα το πρωί στους δρόμους των Τρικάλων, εντύπωση προκαλεί το γεγονός της απουσίας τους από ένα τόσο κραυγαλέο περιστατικό, που εν μέσω της πανδημίας που διανύουμε, μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα-αν και το απευχόμαστε- στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Σχετικές δημοσιεύσεις