Δυστοπικό μυθιστόρημα με ευφάνταστη πλοκή το νέο βιβλίο του Γιώργου Πολυμενάκου | Παρουσιάσθηκε το Σάββατο στο Μουσείο Τσιτσάνη

Εικόνες ενός κόσμου εφιαλτικού μεν αλλά με αδρές πινελιές απρόσμενης ανθρωπιάς και μιας προσπάθειας αντίστασης που μοιάζει καταδικασμένη αλλά ίσως τελικά και να μην είναι μάταιη περιλαμβάνει το νέο βιβλίο του κ. Γιώργου Πολυμενάκου με τίτλο: “Σημείο Εξόδου Ένα” που παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου από το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και τις εκδόσεις Απόπειρα στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Όπως τόνισε ο συγγραφέας: «Είναι ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε ένα πολύ κοντινό μέλλον και διαπραγματεύεται την πολύ δύσκολη υπόθεση του πώς αντιμετωπίζει η κοινωνία μια δύσκολη κατάσταση όπως η πανδημία που περάσαμε πρόσφατα αλλά θανατηφόρα αυτή τη φορά θέλοντας να υπογραμμίσω την ιδιαίτερη δυσκολία στο πώς οι άνθρωποι μπορούν να ανταποκριθούν σε κάτι τέτοιο και να μην θεωρήσουν τον συνάνθρωπό τους ως εχθρό με την έννοια του εν δυνάμει μολυσμένου και εν δυνάμει επικίνδυνου για τους υπόλοιπους».

Για το βιβλίο μίλησε ο συγγραφέας κ. Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης σημειώνοντας ότι «Είναι ένα βιβλίο που εντάσσεται στον χώρο της λογοτεχνίας της φαντασίας με πολύ μεγάλο οικολογικό και πολιτικό ενδιαφέρον. Συνομιλεί με την περίοδο της πανδημίας και θίγει ζητήματα του πώς ενεργεί η κοινωνία κάτω από συνθήκες φόβου και πανικού και του πώς εξελίσσονται οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες όταν εμφανίζονται κάποιοι –όπως καλή ώρα και στις υπάρχουσες συνθήκες- προκειμένου να τις εκμεταλλευθούν. Ο προβληματισμός που παράγεται δημιουργεί την αίσθηση ότι η κοινωνία που προδίδει τον εαυτό της και εναποθέτει τις ελπίδες της σε έναν και μόνο ηγέτη είναι μια κοινωνία, η οποία διαρκώς εξοκείλει από τη δημοκρατία στον φασισμό».

Την μουσική πλαισίωση της εκδήλωσης είχαν αναλάβει ο κ. Νίκος Καλλίνης (από το γνωστό συγκρότημα ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ) και ο συμπολίτης κ. Κώστας Στάθης, αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν ο κ. Γιώργος Πατούκας και η κα Ιουλία Κούρτη ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο συγγραφέας κ. Νίκος Μάντζιος.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις