Δυνατή ερμηνεία από τον Βασίλη Νανάκη στο “Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη”

Υπέροχα σχόλια από τους θεατές απέσπασε η θεατρική παράσταση “Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη” του Άλαν Μπένετ, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Βασίλη Νανάκη, που παίχτηκε για τρεις βραδιές (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη) στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Τρεις καλλιτέχνες, ένας ηθοποιός, ένας μουσικός και ένας εικαστικός (Βασίλης Νανάκης, Μικές Σακελλίου, Χρήστος Καραμέρος) ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια δυνατή θεατρική συνάντηση που παίχτηκε και το φθινόπωρο στην Αθήνα (στο Θέατρο Καλλιρρόης) και έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τους θεατές.

«Το πατατάκι μες τη ζάχαρη» είναι ένα κωμικό θρίλερ, με ιδιόμορφο χιούμορ και στοιχεία νουάρ. Κατά την εξέλιξη του μέσω της υποκριτικής και της μουσικής δημιουργούνται ξεχωριστά σκηνικά και εσωτερικά μονοπάτια προσφέροντας στο θεατή μια μη ρεαλιστική απολαυστική παράσταση. Ενώ τεχνικά έχουμε να κάνουμε με έναν μονόλογο, η συγκεκριμένη σκηνοθετική προσέγγιση θέλει τον ηθοποιό να ζωντανεύει όλους τους χαρακτήρες που δρουν κατά τη διάρκεια του έργου χρησιμοποιώντας στοιχεία από σωματικό θέατρο, μίμηση, παντομίμα, αναπνευστικούς δρόμους δεμένα έτσι που το κάθε στοιχείο αλλά και ο συνδυασμός τους να παράγουν συμβολισμούς, δημιουργώντας ιδιαίτερες ατμόσφαιρες.

Σχετικές δημοσιεύσεις