Δυναμικό ξεκίνημα από δεκάδες Τρικαλινούς καλλιτέχνες για την ίδρυση σωματείου προάσπισης των συμφερόντων τους

Συγκέντρωση στο πάρκο Ματσόπουλου, με σκοπό να καθοριστούν τα επόμενα βήματα για ένα διεκδικητικό πλαίσιο ικανοποίησης των αιτημάτων τους, αφού ο κλάδος τους πλήγηκε άμεσα από τις επιπτώσεις της πανδημίας, πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας πολλοί Τρικαλινοί καλλιτέχνες (μουσικοί, τραγουδιστές, ηχολήπτες κλπ.), που ξεπερνούσαν σε όγκο τα 100 άτομα.

Ο κλάδος των καλλιτεχνών και στα Τρίκαλα, περισσότερο ενωμένος από ποτέ, ζητά άμεση ενίσχυση από την πολιτεία και την διασφάλιση ενός σταθερού επαγγελματικού μέλλοντος, αφού όλοι μένουν για το επόμενο διάστημα χωρίς δουλειά, με την ακύρωση συναυλιών, καλλιτεχνικών και κοινωνικών εκδηλώσεων και οι περισσότεροι εξ αυτών, αν και επαγγελματίες, δεν συμπεριλήφθηκαν στους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ, που έδωσε η κυβέρνηση για όσους πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού.

Μετά από διαλογική συζήτηση και προτάσεις πολλών καλλιτεχνών που έλαβαν τον λόγο, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση η προοπτική ίδρυσης ενός οργανωμένου σωματείου, με την προσωρινή σύσταση μιας οργανωτικής επιτροπής, στο οποίο θα συμπεριληφθούν και άλλες καλλιτεχνικές ειδικότητες, πέρα απ’ αυτές της μουσικής, όπως ηθοποιοί, σκηνοθέτες κλπ.

Επίσης στη συγκέντρωση συζητήθηκαν τα αιτήματα και το πλαίσιο διεκδίκησης που βάζει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και τα καλλιτεχνικά μουσικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα.

Για το βράδυ της Τρίτης έχει προγραμματιστεί μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας με μουσικά όργανα στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, προκειμένου να γνωστοποιήσουν σε όλη την κοινωνία τα δίκαια αιτήματά τους.

Να σημειωθεί πως το παρόν στη συγκέντρωση έδωσε και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος στη σύντομη τοποθέτηση του τόνισε πως το ΕΚΤ θα βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στην διάθεση και στο πλευρό όλων των εκπροσώπων του καλλιτεχνικού κόσμου της πόλης μας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις