Γολγοθάς διαρκείας για εστίαση-ψυχαγωγία

  • Ενώ όλοι οι μικροεπαγγελματίες δίνουν μάχη επιβίωσης
  • «Κλείστε μας αλλά στηρίξτε μας με ουσιαστικά μέτρα για εμάς και τους εργαζομένους μας» λένε προς την κυβέρνηση τα σωματεία του χώρου που έχει δοκιμαστεί περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο, από την πανδημία του κορονοϊού

 

Είναι αλήθεια πως ο κορονοϊός -και ειδικά το 2ο κύμα που ζούμε τώρα- άλλαξε προς το χειρότερο την οικονομική κατάσταση όλων μας, επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και εργαζόμενων.

Ο κλάδος όμως ο οποίος κυριολεκτικά περιήλθε σε έναν ατελείωτο Γολγοθά, χωρίς να ξέρει αν και πότε θα έλθει η ανάσταση, είναι αυτός της εστίασης, της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού.

Ιδιαίτερα στα Τρίκαλα τα οποία από το 2011, παρά τα μνημόνια, ανέβαιναν σταθερά στον Τουριστικό Χάρτη λόγω του Μύλου των Ξωτικών αλλά και των Μετεώρων, το χτύπημα από τον κορονοϊό είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Και αν η εστίαση και η ψυχαγωγία άντεξε το κλείσιμο Μαρτίου-Απριλίου και Μαΐου και έδωσε μεγάλη μάχη για την ανάκαμψη και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα της καθημερινής μας ζωής, το νέο χτύπημα που αρχίζει από αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου με το νέο κλείσιμο δεν είναι εύκολο να αντιμετωπισθεί χωρίς απώλειες.

Η ζωή για όλους μας θα είναι πιο δύσκολη από αύριο, χωρίς εξόδους για φαγητό, ποτό, κοινωνικές συναναστροφές. Για εκατοντάδες, όμως συμπολίτες μας, χιλιάδες μαζί με τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές, που διατηρούν μικρά ή μεγαλύτερα καταστήματα εστίασης αρχίζει μια εφιαλτική περίοδος. Στις αρχές του χειμώνα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα που όλοι ελπίζανε σε μεγαλύτερους τζίρους για να μειώσουν λίγο τη «χασούρα» των τελευταίων μηνών, αναγκάζονται να ξανακατεβάσουν τα ρολά τουλάχιστον για ένα μήνα…

Θα πρέπει η Πολιτεία να μην μείνει μόνο στα λόγια παρηγοριάς και επικοινωνιακής στήριξης. Άμεσα να ληφθούν γενναία μέτρα για την διοχέτευση της αναγκαίας ρευστότητας σε όλους αυτούς τους επαγγελματίες που βρίσκονται ξανά «με το κλειδί στο χέρι». Αυτός ο χειμώνας το ξέραμε πως θα είναι δύσκολος. Ας μην είναι τουλάχιστον καταστροφικός ολοκληρωτικά για κάποιους επαγγελματικούς κλάδους. Ας ελπίσουμε η Άνοιξη να έλθει γρήγορα φέτος και να μας βρει όλους όρθιους…

 

Υ.Γ. (1) Ο «διάλογος» και το trikalaonline.gr θα σας ενημερώνουν συνεχώς για όλες τις εξελίξεις και όλα τα μέτρα που θα λαμβάνονται.

Υ.Γ. (2) Όλο και περισσότεροι εκπρόσωποι των επαγγελματικών κλάδων που καλούνται να κατεβάσουν ρολά από αύριο απευθύνονται προς την κυβέρνηση με τη φράση «Κλείστε μας (αν έτσι πρέπει) αλλά στηρίξτε μας ουσιαστικά, εμάς και τους εργαζομένους μας, για να μπορέσουμε να ξανανοίξουμε».

Σχετικές δημοσιεύσεις