Γνωριμία με το άθλημα Colpbol στην πόλη των Τρικάλων από την ΠΟΦΕΚΟ

Μια όμορφη αθλητική εκδήλωση έλαβε χώρα την Τρίτη 13/12/2022 στο Κλειστό Γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων. Η διοργάνωση έγινε σε συνεργασία με τον φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της ψυχικής υγείας με βάση την Αθήνα. Ο φορέας, μας έδωσε την ευκαιρία να συντονίσουμε αυτή την εκδήλωση, η οποία έγινε για να γνωρίσουμε το Colpbol. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο άθλημα για άτομα με αναπηρίες και έχει ως στόχο την βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
Πιο συγκεκριμένα, το άθλημα παίζεται από δυο ομάδες των επτά ατόμων, διαθέτει ελάχιστους κανόνες και η μόνη απαίτηση είναι η διαχείριση της μπάλας μόνο με τα χέρια.
Προσκλήθηκαν φορείς από όλη την Θεσσαλία και όχι μόνο και η ανταπόκρισή τους μας χαροποίησε ιδιαιτέρα.
Η συνάντηση αυτή ήταν η απόδειξη ότι ο αθλητισμός ενώνει, φέρει χαρά, διασκέδαση αλλά κυρίως συμβάλλει στην ανεξαρτησία του ανθρώπου και στην ένταξή του.
Γίναμε όλοι μια όμορφη παρέα και περάσαμε όμορφα.
Ένα όμορφο ταξίδι μόλις ξεκίνησε και ανυπομονούμε για την συνέχεια!
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά τους εξής φορείς που συμμετείχαν, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση Καρδίτσας, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ήλιος Καρδίτσας, ΚΔΑΠ Ήφαιστος του Δήμου Τρικάλων, Σύλλογος Αυτισμού Λάρισας, ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Ψυχαγωγώ» Καστοριάς, ΕΝΕΕΓΥΛ Τρικάλων, ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Όλοι μαζί» Καρδίτσας, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας «Αριστέας» Λάρισα, Τμήματα των σχολείων 5ου Γυμνασίου και 5ου Λυκείου Τρικάλων.
ΠΟΦΕΚΟ
Κ.Δ.Η.Φ. «ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» – Σ.Υ.Δ. «ΆΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

Σχετικές δημοσιεύσεις