Γιαγιάκος-Παπακώστα: Επιβεβλημένη η στήριξη επιχειρήσεων-εργαζομένων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ.Γιαγιάκο, είχε η Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ κα. Κατερίνα Παπακώστα στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της πρωτόγνωρης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί,καθώς και οι επιπτώσεις από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού στην τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Νομό.

Συζητήθηκαν προτάσεις για μέτρα που πρέπει να παρθούν μετά τη σταδιακή αποκατάσταση των εμπορικών δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων, καθώς και αναπτυξιακές στρατηγικές για το Νομό μας αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας συνολικά.

Τονίστηκε ότι είναι αναγκαία η στήριξη των επιχειρήσεων από την Πολιτεία με σειρά οικονομικών και νομοθετικών μέτρων-όπως η τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσω του τραπεζικού συστήματος ,φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις-ώστε οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να είναι βιώσιμες και να διασφαλιστεί η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Η κα. Παπακώστα δήλωσε ότι η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στήριξε ενεργά τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, λόγω της κατάστασης που έχει προκληθεί από το lockdown, εξαιτίας του κορονοϊού και θα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η οικονομία της χώρας να μπει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης.

Σχετικές δημοσιεύσεις