«Βούλιαξε» από επισκέπτες ακόμη και το Ροπωτό!

Δεκαπενθήμερη ανάσα για τους επαγγελματίες του Ν. Τρικάλων

 Εάν δεν το ζούσαμε οι ίδιοι δεν θα πιστεύαμε αν κάποιος μας έλεγε πως στο κέντρο του κατεστραμμένου Ροπωτού τις περισσότερες ημέρες των γιορτινών ημερών προκαλούνταν μποτιλιάρισμα από τους επισκέπτες που έφθασαν στο έρημο πλέον σημείο για να δουν την εκκλησία που γέρνει σαν τον Πύργο της Πίζας!

Και όμως την Τετάρτη μετά τα Χριστούγεννα φθάνοντας εκεί μαζί με συνεργείο του περιοδικού ΞΕΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ δεν είχαμε που να παρκάρουμε ενώ δεκάδες επισκέπτες, ακόμη και παιδιά που έπαιζαν το παιχνίδι της… ισορροπίας στο γερμένο δάπεδο της εκκλησίας είχαν κατακλύσει την περιοχή!

Φαίνεται λοιπόν πως γεννιέται ένας ακόμη προορισμός στο νομό μας, έστω και με αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο.

 

 

Συγκλονιστικό το θέαμα της γερμένης εκκλησίας του Ροπωτού,

προσελκύει συνεχώς όλο και περισσότερους επισκέπτες

 

  Το παιχνίδι της… ισορροπίας στο δάπεδο της εκκλησίας

 

Πανοραμική άποψη του πανέμορφου κεντρικού Ροπωτού

 

Τα Τρίκαλα, η Καλαμπάκα και τα ορεινά του νομού πλημμύρισαν από επισκέπτες τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά, ενώ ο Μύλος των Ξωτικών θύμισε ημέρες του 2019

«Βούλιαξε» η πόλη

Βοηθούντος του καιρού αλλά κυρίως του Μύλου των Ξωτικών, τις δύο τελευταίες εβδομάδες η πόλη βούλιαξε κυριολεκτικά από επισκέπτες. Στην Ασκληπιού, στα Μανάβικα, στο Μύλο δεν έπεφτε καρφίτσα. Υψηλότατη ήταν η επισκεψιμότητα και στην Καλαμπάκα, ενώ από την τοξωτή γέφυρα της Πύλης και πάνω όλα τα χωριά θυμήθηκαν τις παλιές καλές ημέρες.

Βέβαια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λόγω των νέων μέτρων (απαγόρευση μουσικής, μειωμένο ωράριο) η αλήθεια είναι πως τα κέντρα διασκέδασης, πολλές ταβέρνες και τα club δεν δούλεψαν και υπέστησαν μεγάλη ζημιά. Ακόμη και η Ασκληπιού ήταν υποτονική αυτή την… μουγκή Πρωτοχρονιά.

 

 

Τα μέτρα που ισχύουν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προκάλεσαν όμως ζημιά σε πολλούς επαγγελματίες

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Ασφαλώς και τα δύσκολα για τους περισσότερους επαγγελματίες αρχίζουν από σήμερα και κυρίως από την επόμενη Δευτέρα που θα τελειώσουν οι γιορτές, θα έχουν φύγει και τα τελευταία… ξωτικά και θα μας μείνουν τα μέτρα και οι… αρκούδες.

Ας ελπίσουμε πως τουλάχιστον θα κινηθεί το εμπόριο (λόγω και των εκπτώσεων) και πως σιγά-σιγά θα υποχωρήσει και η πανδημία για να εισέλθουμε επιτέλους σε μια νέα κανονικότητα.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Δ.Κ.

 

 

Ανεβαίνει εντυπωσιακά η επισκεψιμότητα και στους καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς.

Ένα αξιοθέατο του νομού που προωθεί έντονα και ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού του Νομού

(Φωτό: Σταύρος Παρχαρίδης)

Σχετικές δημοσιεύσεις