Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ελληνίδα

ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ  ΤΡΕΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΙΤΑΛΙΔΕΣ ΣΟΛΙΣΤ!

 

Μία σπουδαία βραδιά Όπερας με τρεις πολύ σημαντικές Ιταλίδες ερμηνεύτριες, θα φιλοξενήσει η πόλη των Τρικάλων, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας(1923- 1977), που τιμά φέτος όλος ο κόσμος με τη συμπλήρωση εκατό (100) χρόνων από τη γέννησή της.

Η φετινή χρονιά τιμάται παγκοσμίως η κορυφαία Ελληνίδα ντίβα και χαρακτηρίζεται ως έτος Κάλλας το 2023, αναδεικνύοντας το παγκόσμιο αποτύπωμά της και ο ιστορικός Σύλλογος οι «Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων», ανέλαβε την πρωτοβουλία της υλοποίησης αυτής της μοναδικής και σπάνιας συναυλίας.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Ελληνοϊταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς των Τρικάλων και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Συμμετέχουν τρείς εξαιρετικές Ιταλίδες σολίστ με διεθνή καριέρα και ακτινοβολία, που θα ερμηνεύσουν τις σημαντικότερες και πιο γνωστές άριες της Μαρίας Κάλλας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις