Αυτόματος απινιδωτής στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας

Την έμπρακτη στήριξή της στις σχολικές μονάδες και την ύψιστη σημασία που δίνει στην υγεία μαθητών – μαθητριών και εκπαιδευτικών, αποδεικνύει για άλλη μία φορά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την παράδοση αυτόματου απινιδωτή στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων, στις νέες του εγκαταστάσεις στο 7ο χλμ. Ε.Ο. Τρικάλων Καλαμπάκας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό που έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση της πρόληψης περιστατικών υγείας στις σχολικές μονάδες και στόχος είναι η προμήθεια απινιδωτών σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της Π.Ε. Τρικάλων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την εφαρμογή της πρωτοβουλίας και της διεύρυνσής της σε όλη τη σχολική κοινότητα, επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας τις νέες εγκαταστάσεις του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Τρικάλων, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Δ.Ε. Τρικάλων κ. Αλέξανδρο Καπανιάρη, και προχώρησαν στην παράδοση του απινιδωτή.

«Ξεκινούμε μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, η οποία θα έχει και συνέχεια. Αναδεικνύουμε την αναγκαιότητα της ύπαρξης αυτόματων απινιδωτών στα σχολεία μας, ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν έκτακτα περιστατικά, καθώς η υγεία των μαθητών, των μαθητριών και των εκπαιδευτικών μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Βρισκόμαστε δίπλα στη σχολική κοινότητα, συνεργαζόμαστε, παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται, και αναβαθμίζουμε το δημόσιο σχολείο. Έχοντας την ουσιαστική συνδρομή του Κώστα Αγοραστού και σε άριστη συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όλοι μαζί δημιουργούμε ένα καλύτερο περιβάλλον για την εκπαιδευτική κοινότητα», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων.

Από την πλευρά της ΔΔΕ Τρικάλων ο Διευθυντής Αλέξανδρος Καπανιάρης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αναγνωρίζοντας ότι οι αυτόματοι απινιδωτές σε δημόσιους χώρους μπορούν να σώζουν ζωές ανθρώπων, η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι εξόχως σημαντική και ουσιαστική, καθώς εντάσσεται στην προσπάθεια για την πρόληψη σοβαρών περιστατικών υγείας τόσο των μαθητών/τριών όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού της σχολικής μονάδας. Απώτερος στόχος είναι η προμήθεια των απινιδωτών σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων».

Σχετικές δημοσιεύσεις