Απολογισμός δράσεων στον πρωτογενή τομέα και προγραμματισμός για τη νέα 4ετία

Τι είπαμε και τι κάναμε…

 

Στην εκδήλωση της Γραμματείας αγροτικών φορέων της ΝΔ χθες Κυριακή στη Λυγαριά

 

 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Γόμφων στην κοινότητα Λυγαριάς, η εκδήλωση της Γραμματείας αγροτικών φορέων της ΝΔ με θέμα: «Τα πεπραγμένα της Ελληνικής Κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα 2019-2023 -ΕΛΓΑ και προοπτικές του μέλλοντος».

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων πολλοί θεσμικοί παράγοντες, όπως ο ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας, οι Βουλευτές Θανάσης Λιούτας και Κατερίνα Παπακώστα, οι υποψήφιοι Βουλευτές Ηλίας Βλαχογιάννης και Μικέλης Χατζηγάκης, ο αναπλ. Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Γιώργος Βλαχογιάννης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας Ντίνος Μπάρδας, ο αναπλ. Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Ηλίας Τσιαούσης,ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων Κων/νος Γρηγορίου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, τα μέλη της ΔΕΕΠ Τρικάλων και αρκετά μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

 

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι:

Κώστας Μπαγινέτας, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων ΥΠΑΑΤ

Παναγιώτης Χατζηνικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΓΟ Δήμητρα

Νίκος Δούκας, Σύμβουλος ΥΠΑΑΤ, πρ. Αντιπρόεδρος ΕΛΓΑ

Συντονιστής: Ανδρέας Καρασαρίνης, Γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Τρικάλων Γιάννης Κουτσονάσιος.

 

 

 

 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν με αναλυτικό τρόπο από τους ομιλητές, όλες οι ενέργειες, δεσμεύσεις και δράσεις που ειπώθηκαν προεκλογικά από το κόμμα της ΝΔ, με σαφή στόχο στο τι τελικά επετεύχθη σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων στον πρωτογενή τομέα, όπως π.χ. στα φορολογικά-ασφαλιστικά, τις ελληνοποιήσεις, το συνεταιριστικό κίνημα και τις ομάδες των παραγωγών, τον ΕΛΓΑ, το πρόγραμμα των νέων αγροτών, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί, την κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ), τον ψηφιακό μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα, την εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών, τα αγροτικά δάνεια, ενώ τονίστηκαν ιδιαίτερα τα μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα από την κυβέρνηση, λόγω της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς επίσης και όλες οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης κατά την τετραετία 2019-2022.

 

 

Δημήτρης Παδιός

 

Σχετικές δημοσιεύσεις