Απολαυστικό stand up comedy με την παράσταση «Τάιμινγκ»

Ένα απολαυστικό χιουμοριστικό ενενηντάλεπτο με ασταμάτητο παλμό, ενδοσκοπική ματιά, observational comedy και ξεκάθαρα μηνύματα πρόσφερε το βράδυ της Πέμπτης στο ανοιχτό Θέατρο του Φρουρίου ο γνωστός stand up κωμικός κ. Γιώργος Χατζηπαύλου με την παράσταση «Τάιμινγκ».

Μιλώντας στον «Διάλογο» για την 4η σόλο stand up comedy παράστασή του που καταγράφει τα αστεία και τα παράλογα που συμβαίνουν στις μικρές και στις μεγάλες στιγμές της ζωής μας αλλά και για την ενασχόλησή του με το stand up comedy για παιδιά 6-12 ετών ανέφερε: «Το Τάιμινγκ είναι η τελευταία χρονιά που το κάνω, έχει κάνει πρεμιέρα 3 φορές λόγω λοκντάουν και covid και αυτή είναι η τελευταία περιοδεία της παράστασης. Έχει μια κεντρική ιδέα που είναι το πώς μπορεί κανείς να εντοπίσει ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή του αλλά ξεφεύγει πολύ από αυτή την κεντρική ιδέα δηλ. ουσιαστικά «πατάμε» επάνω τα κείμενα που έχουν να κάνουν με πολλά διαφορετικά θέματα και υπάρχει και ένα κομμάτι που αφορά στον covid γιατί είναι ένα θέμα της επικαιρότητας και είχα χρόνο να δουλέψω επάνω στο κείμενο. Το παιδικό stand up είναι ένα εντελώς άλλο πρότζεκτ που γίνεται τον Δεκέμβριο στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου στην Αθήνα, ουσιαστικά γίνεται αυτή την περίοδο και κατ’ εξαίρεση όταν είναι εφικτό γιατί έχει τον περιορισμό του Σαββατοκύριακου παρουσιάζεται και εκτός Αθήνας, και δεν ξέρω αν είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο γιατί κάθε παράσταση αφορά σε ένα συγκεκριμένο κοινό με την διαφορά ότι σε αυτή είχα την αρωγή παιδοψυχολόγου, ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί με το παιδικό θέατρο παρόλο που απευθύνεται και στους γονείς των παιδιών δηλ. δεν είναι μια παράσταση που πας το παιδί και φεύγεις, πρέπει να είναι ο γονιός μέσα γιατί ουσιαστικά το συνδέει. Με αυτή την έννοια και η παιδική παράσταση είναι πολύ κοντά στην διαδικασία που ακολουθώ για την κανονική παράσταση ενηλίκων».

Στο «Τάιμινγκ» ο ταλαντούχος stand up κωμικός αναζητά, εντοπίζει και καταγράφει όλα τα αστεία και παράλογα που υπάρχουν, τόσο στις μικρές όσο και στις μεγάλες στιγμές της ζωής μας σήμερα.  Όλα όσα ζούμε, όσα βλέπουμε και όσα σκεφτόμαστε, λογικά ή παράλογα, σημαντικά ή ασήμαντα σατιρίζονται με καταιγιστικό ρυθμό. Αυτή η παράσταση stand-up κωμωδίας έχει στόχο να αποκαλύψει πώς μπορεί ο καθένας να εντοπίσει τη σημαντικότερη μέρα της ζωής του αλλά κυρίως να συγχρονιστεί μαζί της.

Στο τέλος της παράστασης η Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου κυρία Σοφία Αλεστά απένειμε τιμητικό ενθύμιο στον κύριο Χατζηπαύλου.

ΧΑΡΗΣ ΜΑΝΤΕΛΛΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις