Αναστάσιος Λάππας: «Η διπλή πρόκληση για το νέο Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας»

Τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας και την αποκλιμάκωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων θα κληθεί θα αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας επισημαίνει μιλώντας στη larissanet ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας κ. Αναστάσιος Λάππας. «Με την επίλυση της αποκλιμάκωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα επανέλθουμε και σε διανομή μερίσματος» σημειώνει και απευθύνει πρόσκληση στους συνεταίρους να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές που θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή, 17 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής:

Ποιο είναι το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης στη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας;

Οι εκλογές που διεξάγονται την ερχόμενη Κυριακή 17.10.2021 έχουν τους περιορισμούς των πρωτοκόλλων covid (μάσκα – πιστοποιητικά εμβολιασμού – νόσησης, rapid test ή μοριακό τεστ). Αυτό αποτελεί και ένα προβληματισμό ως προς τη συμμετοχή και το ύψους αυτής. Καλούμε όλους τους συνεταίρους να συμμετέχουν μαζικά στη διαδικασία για την περισσότερο αντιπροσωπευτική εκλογή των μελών του νέου ΔΣ.

Και ποιες οι προκλήσεις για τη νέα Διοίκηση;

Δύο είναι οι κύριες προκλήσεις της νέας θητείας:

Πρώτη: Η αποκλιμάκωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Η λύση που δόθηκε για τις συστημικές Τράπεζες (σχέδιο Ηρακλής) δεν εξυπηρετεί τις Συνεταιριστικές Τράπεζες λόγω υψηλού κόστους των τιτλοποιήσεων και της διαχείρισης. Πιστεύω ότι σε συνεργασία με την Πολιτεία και τον Επόπτη να βρεθεί μια φόρμουλα που θα είναι υλοποιήσιμη στις Συνεταιριστικές Τράπεζες.

Δεύτερη: Επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Τράπεζας. Ήδη υλοποιούνται νέες συνεργασίες που θα μεταβάλλουν το ψηφιακό αποτύπωμα.

Η Τράπεζα επί μια δεκαετία, στα χρόνια των μνημονίων και της πανδημίας δεν έδωσε μέρισμα. Ποια είναι η εκτίμησής σας για το μέρισμα τα επόμενα χρόνια;

Είναι σημαντικό να ενημερώσουμε την Κοινωνία ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας παρέμεινε αναπτυσσόμενη και κυρίως ΙΣΧΥΡΗ & ΧΡΗΣΙΜΗ όλα τα χρόνια της κρίσης χωρίς καμία βοήθεια από την Πολιτεία (ΤΧΣ)όπως οι συστημικές. Αυτό έγινε κατορθωτό χάρης:

α) τις υψηλές κεφαλαιοποιήσεις κερδών στη δεκαετία 2000 – 2010

β) στη λελογισμένη διαχείριση των Assetsδανεισμός όχι μεγαλύτερου ύψους των καταθέσεων

γ) στήριξη των εργασιών της από υγιείς Θεσσαλικές Επιχειρήσεις

δ) με την ενίσχυση της άμυνας έναντι των προβλημάτων της κρίσης με το λειτουργικό αποτέλεσμα να οδηγείται σε προβλέψεις και κεφαλαιοποίηση.

Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση και η ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων διότι καθιστούν την περίοδο αυτή την Τράπεζα ΙΣΧΥΡΗ & ΧΡΗΣΙΜΗ.

Με την επίλυση της αποκλιμάκωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα επανέλθουμε και σε διανομή μερίσματος.

Κύριε Λάππα είστε στην Τράπεζα 26 έτη. Ποια ήταν η κορυφαία σας στιγμή σε αυτή τη μεγάλη διαδρομή και ποιο το προσωπικό σας στοίχημα, εάν επανεκλεγείτε, για τη νέα θητεία;

Η πιο ενδιαφέρουσα περίοδος ήταν η θητεία 2012 – 2016. Στην περίοδο αυτή κρατήσαμε την Τράπεζα υγιή με ταυτόχρονη ανάπτυξη των μεγεθών της κατά 50%. Το περισσότερο σημαντικό ήταν η εδραίωση της στις επιχειρήσεις και την κοινωνία της Λάρισας και της Μαγνησίας.

Κορυφαία στιγμή τα εγκαίνια του Κτηρίου Διοίκησης τον Οκτώβριο του 2015.

Διαρκής πάντα πρόκληση θα είναι να μεγαλώνουμε το μερίδιό μας στη Θεσσαλική αγορά ενισχύοντας την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας.

 

: ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Σχετικές δημοσιεύσεις