«Αναστάσιμη» Αγρυπνία σε όλους τους Ναούς του Νομού την Τρίτη 26 Μαϊου

Χαρμόσυνα θα σημάνουν το βράδυ της Τρίτης 26 Μάϊου οι καμπάνες των ναών και των μοναστηριών του νομού Τρικάλων, για να εορτάσουν την Παννυχίδα Αναστάσεως, (Απόδοση του Πάσχα). Το βράδυ της ερχόμενης Τρίτη στις 9:30 μ.μ. αναμένεται να τελεστή σε όλους τους ναούς του νομού ο Εσπερινός, ο Όρθρος, η Παννυχίδα Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Το βράδυ της Τρίτης οι πιστοί αναμένεται να ζήσουν την Απόδοση του Πάσχα που δεν είχαν να την ευκαιρία να γιορτάσουν την φετινή χρονιά εντός των εκκλησιών λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού.

Η συγκεκριμένη θρησκευτική εκδήλωση σύμφωνα με την Εκκλησία δεν διαφέρει Λειτουργικά από το βράδυ της Αναστάσεως, που τη φετινή χρονιά εξαιτίας της πανδημίας δεν εορτάσαμε. Το τελετουργικό είναι ακριβώς ίδιο με τους πιστούς που θα συμμετάσχουν στην θρησκευτική εκδήλωση να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Εξάλλου η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε προαγγελθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄, στην διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, την περίοδο που οι θύρες των Ναών υπήρξαν κλειστές λόγω της πανδημίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις