Ανακαινίστηκε η Ορθοπεδική Κλινική του Γ.Ν. Τρικάλων με δωρεά της Σοφίας Θεοδοσοπούλου-Διβάνη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πλήρους ανακαίνισης της ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις στη Λέσχη 97,6 του διοικητή του ιδρύματος Κων/νου Γρηγορίου:

«Την Παρασκευή θα κάνουμε μια μικρή τελετή εγκαινιασμού της νέας ορθοπεδικής κλινικής, ώστε να ευχαριστήσουμε και τη δωρήτρια. Από το Σαββατοκύριακο θα αρχίσουμε και τη μεταφορά των ασθενών προς τη νέα κλινική. Είναι εξαιρετικό το αποτέλεσμα, και η νέα αυτή πτέρυγα είναι ό,τι πιο σύγχρονο σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε ανακαίνιση και ριζική ανακατασκευή σε άλλες 4 κλινικές, όπως πχ η καρδιολογική και η χειρουργική. Έχουμε εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης τη δαπάνη και την έχουμε προγραμματίσει, ευελπιστούμε να ξεκινήσουμε εργασίες μέχρι τον Μάιο.»

Υπενθυμίζεται πως η δωρεά της κυρίας Σοφίας Θεοδοσοπούλου – Διβάνη προς το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, τουλάχιστον 150.000 ευρώ, έγινε στην μνήμη του συζύγου της Ερρίκου Διβάνη, που έφυγε από την ζωή το 2018 σε ηλικία 63 ετών και της 33χρονης κόρης της Έλλης Διβάνη, ο ξαφνικός θάνατος της οποίας συγκλόνισε το πανελλήνιο το 2021.

Ο Ερρίκος Διβάνης, ένας από τους εμβληματικούς Έλληνες ξενοδόχους, μαζί με τα αδέρφια του ήταν ο συνεχιστής της οικογενειακής επιχείρησης ξενοδοχείων «ΔΙΒΑΝΗ» στην Αθήνα και τη Θεσσαλία (Καλαμπάκα και Λάρισα). Ο όμιλος Διβάνη διαθέτει σήμερα επτά ξενοδοχεία, με τέσσερα να βρίσκονται στην Αθήνα (Divani Caravel, Divani Apollon Suites, Divani Apollon Palace & Thalasso, Divani Palace Acropolis), και από ένα στην Καλαμπάκα (Divani Meteora) στη Λάρισα (Divani Palace Larissa) και την Κέρκυρα (Divani Corfu).

Η Έλλη Διβάνη που ήταν ζωγράφος, άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στην Αθήνα όπου ζούσε με την μητέρα της. Αναπαύεται πλέον στην Τρικαλινή γη, μαζί με τον πατέρα της Ερρίκο και τον παππού της Γιώργο Διβάνη, εκ των ιδρυτών της πρώτης οικογενειακής ξενοδοχειακής επιχείρησης το 1958 στην πόλη των Τρικάλων, με το ξενοδοχείο της πλατείας Κιτριλάκη που από “Διβάνη” σήμερα ονομάζεται Ξενοδοχείο “Παντελιδάκη”.

trikalanenimerosi.gr 

Σχετικές δημοσιεύσεις