Έσωσε και άλλες ζωές ο σεμνός ήρωας Γιώργος Χήρας

Ο Τρικαλινός Λιμενικός Γιώργος Χήρας, μόνιμος κάτοικος Παναγίας Καλαμπάκας αν και λιμενικός στο επάγγελμα, δεν είναι η πρώτη φορά που έσωσε μια ζωή, όπως προχθές Δευτέρα στην περιοχή της Γλύφας όπου επανέφερε στη ζωή μια 75χρονη που είχε χάσει τις αισθήσεις της. Και άλλες φορές υπήρξε σωτήρας για συνανθρώπους του που κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους μέσα ή έξω από τη θάλασσα.

Ο ίδιος αποφεύγει τη δημοσιότητα και επαναλαμβάνει πως «εγώ απλά κάνω το καθήκον μου απέναντι στους συνανθρώπους, την κοινωνία και την υπηρεσία μου».

Υπάρχουν και τέτοια λαμπρά παραδείγματα και είναι καλό να τα αναφέρουμε, ειδικά στην εποχή που ζούμε…

 

Η ανακοίνωση του λιμενικού για το συμβάν

 

«H αποφασιστικότητά τους, η ψυχραιμία και το θάρρος που επέδειξαν οι συνάδελφοι κατά τη διάρκεια της διάσωσης και ιδιαίτερα η επί είκοσι λεπτών παροχή ΚΑΡΠΑ από τον Αρχικελευστή Λ.Σ. Χήρα Γεώργιο, εξασφάλισαν ότι η κινδυνεύουσα ανάνηψε και κέρδισε τον πολύτιμο χρόνο μέχρι την έλευση του ασθενοφόρου και είναι σήμερα στην οικογένειά της και ανάμεσά μας, υγιής και ασφαλής. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, προάγει το σθένος και την υπηρεσιακή συνείδηση των συναδέλφων, αλλά κυρίως, εξάρει την ανθρώπινη πυγμή και την ψυχή που χρειάζεται για να διεκπεραιώσει κανείς ένα τέτοιο εγχείρημα, καθιστώντας την πράξη ηρωική και άξια θαυμασμού και αγνής υπερηφάνειας τόσο για την Υπηρεσία μας, στην οποία υπηρετούν τέτοια στελέχη, όσο και για την Ένωσή μας που έχει στους κόλπους της τέτοια μέλη».

Σχετικές δημοσιεύσεις