Έξυπνη και ανατρεπτική η παράσταση των Opera Chaotique στον Μύλο Ματσόπουλου

Πανέξυπνη και πρωτότυπη η μουσικοθεατρική παράσταση «Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες» που παρουσίασαν το βράδυ της Κυριακής στον Μύλο Ματσόπουλου οι Opera Chaotique, το εκκεντρικό ντουέτο των Tenorman (Γιώργος Τζουβάρας-φωνή/αφήγηση/πιάνο) και Voodoo Drummer (Κρις Κουτσογιάννης-ντραμς).

Το εκκεντρικό ντουέτο που χαρακτηρίζεται από το αναπάντεχα ανατρεπτικό χιούμορ, την άκρως σουρεαλιστική φαντασία και τις εκρηκτικές μουσικές αλχημείες παρουσιάζει στη νέα του παράσταση τη μετάβαση από τα αρχαία χρόνια στην νεότερη εποχή. Από τον Αριστοφάνη και τον Σωκράτη στον Εμπειρίκο και τον Βάρναλη. Αποφθέγματα και ρητά συνδυάζονται με μελοποιήσεις σπουδαίων Ελλήνων και ξένων ποιητών και πώς η τραγωδία επηρέασε το σύγχρονο καμπαρέ. Νέα τραγούδια και ορχηστρικά μπλέκονται με αγαπημένες μελωδίες και μεγάλες επιτυχίες. Τολμηρά κείμενα ακούγονται πάνω σε ελληνικούς ρυθμούς που κορυφώνονται σε ένα Διονυσιακό καμπαρέ.

Οι δύο ταλαντούχοι καλλιτέχνες μίλησαν στον «Διάλογο» για την παράστασή τους αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια: «Αυτό που κάνουμε πρέπει κάποιος να έρθει να το δει αλλά αν θέλουμε να το περιγράψουμε θα λέγαμε ότι είναι ένα αφηγηματικό μουσικό θέατρο με στοιχεία χιούμορ αλλά και πιο δραματικά, με ποίηση, με ιστορίες από τους αρχαίους Έλληνες μέχρι σύγχρονους φιλοσόφους και από δικά μας κομμάτια μέχρι διασκευές. Γενικά είναι μια διασκεδαστική παράσταση, δεν είναι κάτι σκοτεινό και δυσπρόσιτο για τον θεατή και απευθυνόμαστε σε ηλικίες από 8 μέχρι…98 ετών, αν είναι κάποιος 100 χαρά μας να έρθει κι αυτός. Κατά βάση λειτουργούμε σαν δίδυμο αλλά κατά καιρούς μπορεί να έχουμε μαζί μας ένα τσέλο, μια σοπράνο ή μια χορεύτρια. Ο τελευταίος μας δίσκος είναι ελληνόφωνος –οι προηγούμενοι τρεις δίσκοι μας ήταν αγγλόφωνοι- που έχει και μελοποιήσεις Ελλήνων ποιητών και δικά μας κομμάτια όπως και ντουέτα με Μίλτο Πασχαλίδη και Δήμητρα Παπίου και ετοιμάζουμε μια παράσταση που θα αφορά τους αρχαίους συγγραφείς με μια πιο ευχάριστη διάθεση και θα παρουσιάσουμε ανά την Ευρώπη. Είμαστε επίσης πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στα Τρίκαλα που έχουν μια ευρωπαϊκή αύρα και στον ωραίο αυτό χώρο δίπλα στο ποτάμι».

Στο τέλος της παράστασης η Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου κα Σοφία Αλεστά απένειμε τιμητικά ενθύμια στο συγκρότημα για την συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Κωμωδίας.

ΧΑΡΗΣ ΜΑΝΤΕΛΛΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις