Ένα βήμα πριν το lockdown τα Τρίκαλα

Αυξάνονται οι περιοχές της χώρας που είναι λίγο πριν την εφαρμογή του «μοντέλου Κοζάνη». Ήδη η aftodioikisi.gr είχε καταγράψει τις περιοχές που βρίσκονται σε αυτό το σημείο. Πρόκειται για την Αττική (ιδιαίτερα ο κεντρικός τομέας), την Καστοριά, τα Γιάννενα, την Πέλλα και τη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για 5 περιοχές που προβληματίζουν έντονα τους επιστήμονες και δεν αποκλείεται να υπάρξει τοπικό lockdown. Σχεδόν για όλες έχει εκφράσει την ανησυχία του για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας,Ν. Χαρδαλιάς.  Αν και στην Αττική είναι δύσκολη η εφαρμογή ενός μίνι lockdown, εντούτοις υπάρχουν σκέψεις και πάλι για πιο αυστηρά μέτρα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει λουκέτο σε δημόσιες υπηρεσίες, μουσεία, εστίαση, παιδότοπους, γυμναστήρια, κομμωτήρια κλπ.
Δυστυχώς, ο κορωνοϊός κάνει επέλαση στη χώρα και προστίθενται κι άλλες περιοχές σε αυτές που βρίσκονται ένα βήμα πριν «πατηθεί το κουμπί» του τοπικού lockdown: Τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα και η Αχαΐα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, που αναφέρει ότι πολλές περιοχές ανά την επικράτεια βρίσκονται στο 3ο επίπεδο και μόλις ένα βήμα πριν μπουν σε lockdown, είναι οι παρακάτω:
  • Ιωάννινα – Τρίκαλα – Καρδίτσα – Καστοριά – Πέλλα – Αχαΐα – Αττική

Πρόκειται για τις 7 περιοχές της Ελλάδος που βρίσκονται σήμερα σε πορτοκαλί συναγερμό όπου έχουν επιβληθεί και μέτρα περιορισμού.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις