Άρεσε το πρώτο ΒΙΒΛΙΟ του Αχιλλέα Οικονόμου

Γέμισε από πολύ κόσμο η αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη το απόγευμα του Σαββάτου για την παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του γνωστού συμπολίτη Ψυχιάτρου και Επιστημονικού Υπεύθυνου του Οικοτροφείου Τρικάλων της ΕΠΑΨΥ κ. Αχιλλέα Οικονόμου με τίτλο «Ιστορίες και τραγούδια για καλά παιδιά» από τις εκδόσεις Γραφή και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος.

Το βιβλίο αποτελείται από διηγήματα και ποιήματα. Πρόκειται για μια σειρά από ιστορίες που τις διαδέχονται ποιήματα σαν τραγούδια, με τη μελωδία και τον απόηχο που αφήνει κάθε ανθρώπινη ιστορία. Κάθε αφήγηση. Η γραφή του συγγραφέα είναι οικεία και προσφιλής στον αναγνώστη. Όμως σύντομα θα διαπιστώσει πως υπάρχει μια δεύτερη ή πολλές φορές και μια τρίτη ανάγνωση, που τον εισάγει σε έναν κόσμο γεμάτο με υπονοούμενα, που άλλοτε είναι έτοιμα να αποκαλυφθούν και άλλοτε θα ζητηθεί να τα αποκαλύψουν. Με σπιρτάδα, χιούμορ, αλλά και ένα ειρωνικό χαμόγελο ο συγγραφέας μάς συστήνει τους ήρωές του, που δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου «Είναι ένα βιβλίο που αποτελείται από 10 διηγήματα και 23 ποιήματα. Τα διηγήματα αναφέρονται σε ιστορίες είτε βιωματικές είτε ιστορίες που μου έχουν διηγηθεί φίλοι και για κάποιο λόγο με κινητοποίησαν με αποτέλεσμα να γίνουν από απλές αφηγήσεις συγκεκριμένες ιστορίες που παρουσιάζονται μέσα σε 100 περίπου σελίδες άρα θα έλεγα πως το βιβλίο μπορεί να διαβαστεί εύκολα».

Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο μαθηματικός – συγγραφέας κ. Νίκος Μάντζιος και παρουσιαστές ήταν ο συγγραφέας κ. Γιώργος Πολυμενάκος που τόνισε ότι «Είναι ένα πολύ καλό και όμορφο βιβλίο και down to earth δηλ. οι ιστορίες που περιέχονται είναι καθημερινές και μπορεί να τις έχουμε ζήσει όλοι, κάτι που προσδίδει μια οικειότητα στο κείμενο. Κάτι επίσης που δεν συνηθίζεται και το αποτόλμησε είναι ότι στο βιβλίο περιέχονται και ποιήματα, γραμμένα με έναν τρόπο που εμένα μου είναι κοντινός και αγαπητός γιατί έχουν μέτρο και ομοιοκαταληξία», όπως και ο ποιητής κ. Βασίλης Παυλίδης που σημείωσε ότι «Είναι ένα βιβλίο που διαδραματίζεται σε μεγάλο βαθμό στη Θεσσαλονίκη από όπου έρχομαι και έχει πάρα πολύ ωραία αφήγηση. Πρόκειται για διηγήματα και ποιήματα για τη σχέση του ανθρώπου με τον τόπο, με την μνήμη, με τον έρωτα και τελικά με τον εαυτό του μέσα από μια στρωτή γραφή και θα έλεγα πως οι συντοπίτες σας καλό θα είναι να τιμήσουν το βιβλίο όχι μόνο με την παρουσία τους στην εκδήλωση αλλά και με την αγορά του».

Κείμενα και ποιήματα διάβασαν η κα Φανή Σπανού, ηθοποιός και ο κ. Γιώργος Πατούκας, εκπαιδευτικός – ερασιτέχνης ηθοποιός, τραγούδησαν ο κ. Χάρης Καραμπέρης και η κα Στέλλα Γουλοπούλου και έπαιξαν οι μουσικοί κύριοι Γιώργος Καραμφίλης-μπουζούκι, Δημήτρης Λατσάρας-κιθάρα και Παναγιώτης Μαγκλάρας-πιάνο.

Σχετικές δημοσιεύσεις