Άγγελος Δαδάρος-Τραγουδιστής: Ο καλλιτέχνης πρέπει να αγαπά μέσα από την ψυχή του αυτό που κάνει

Ο κ. Άγγελος Δαδάρος είναι ένας νέος σε ηλικία αλλά με μεγάλη πείρα χαρισματικός λαϊκός τραγουδιστής που μιλά σήμερα στον «Διάλογο» για την ζωή του, την πορεία του στο καλλιτεχνικό στερέωμα αλλά και την βαθιά θρησκευτική πίστη του. Στην δισκογραφία του συγκαταλέγονται οι δίσκοι «Χάνομαι» του 2000, «Τι μου λέει» του 2001, «Μη μιλάς» του 2003, «Ο DJ έχει ψυχή» του 2009 και «Ποια αγκαλιά» του 2015.

 

Συνέντευξη στον συνεργάτη μας Χάρη Μαντέλλο

 

Πείτε μας κάποια πράγματα για το ξεκίνημά σας στον χώρο της μουσικής και τι σας οδήγησε εκεί; Υπήρξαν καλλιτέχνες που αποτέλεσαν πρότυπα για εσάς;

 

Ο πατέρας μου είχε φέρει ένα πικάπ από την Γερμανία κι εκεί από πολύ μικρή ηλικία ακούγαμε όλα μου τα αδέρφια μουσική. Μου άρεσαν κυρίως πολύ τα τραγούδια του μεγάλου Στέλιου Καζαντζίδη αλλά κι ο πατέρας μου όταν τραγουδούσε τον άκουγα.

 

Μέσα από την μακρόχρονη πορεία σας στο τραγούδι ποια θεωρείτε ότι είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν έναν καλό τραγουδιστή;

 

Αυτό που κατάλαβα μέσα στα 33 χρόνια που τραγουδάω είναι να είσαι αληθινός και υπεύθυνος με αυτό που κάνεις απέναντι στους ανθρώπους που σε ακούν, όσο για την επιτυχία στα τραγούδια αυτό δεν το γνωρίζει κανείς αλλά πάντα θα υπάρχει ωραίο και όμορφο τραγούδι. Αν το τραγούδι είναι ωραίο μπορεί να γίνει και επιτυχία. Ο καλλιτέχνης γεννιέται δεν γίνεται αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό, αν θες να καθιερωθείς ως καλλιτέχνης πρέπει να αγαπάς μέσα από την ψυχή σου αυτό που κάνεις, πρέπει να είσαι υπεύθυνος και πάνω απ’ όλα άνθρωπος.

 

 

Τι συναισθήματα θέλετε να αποκομίζει ο ακροατής των τραγουδιών σας και κυρίως για ποια θέματα θέλετε να του απευθύνεστε;

 

Προσωπικά εγώ θέλω ο ακροατής να αποκομίζει μια όμορφη μελωδία, όμορφο στίχο, ωραία ερμηνεία και έναν καθαρό ήχο, εγώ αυτό που επιδιώκω μέσα από τα τραγούδια μου είναι να μοιράσω συναισθήματα αληθινά για την αγάπη και για κοινωνικά θέματα. Φυσικά λίγα τραγούδια είναι για όλους, ο κάθε άνθρωπος διαλέγει μέσα από την εμπειρία του αυτό που του ταιριάζει και έτσι παίρνει το μήνυμα της ψυχής του για να δυναμώσει τα συναισθήματά του.

 

Από δημοσιεύσεις σας στο facebook βλέπω ότι έχετε αναπτυγμένο το αίσθημα της χριστιανικής πίστης. Ποια η σχέση σας με την θρησκεία;

 

 

Ως χριστιανός ορθόδοξος για εμένα η θρησκεία είναι το Α και το Ω. Είναι ο πραγματικός δρόμος της αιωνιότητας, φυσικά με αυτά που ζούμε μόνο η κόλαση μας περιμένει αλλά προσπαθώ να γίνω ένας καλύτερος άνθρωπος για τους ανθρώπους, για την οικογένειά μου και προπάντων για τον Θεό μας και βέβαια το ότι δεν έχω φτάσει εκεί που θέλω είναι επειδή κάποιοι βλέπουν ότι φοράω σταυρό και τον καμαρώνω. Αυτός που φοράει σταυρό δεν πάει μπροστά, πάει όμως ψηλά.

 

Ξεκινήσατε με το cd «Χάνομαι» το 2000 και μέχρι το 2003 είχατε τακτική δισκογραφική παρουσία. Οι επόμενες δισκογραφικές σας καταθέσεις όμως είχαν αρκετή χρονική  διαφορά μεταξύ τους π.χ. από το «Μη μιλάς» του 2003 μέχρι το «Ο dj έχει ψυχή» πέρασαν 6 χρόνια και από αυτό μέχρι το «Ποια αγκαλιά» ακόμη 6. Γιατί αυτή η περίοδος αποχής από την δισκογραφία; Υπήρχαν ίσως πράγματα που δεν σας ικανοποιούσαν στην δισκογραφική παραγωγή ή μπορεί να θέλατε χρόνο για συγκέντρωση υλικού;

 

Πάντα κάθε χρόνο έβγαζα τραγούδια, κατά διαστήματα έχω δώσει υλικό στην εταιρεία Κρόνος απλά δεν μου αρέσανε αυτά που ζητούσαν και ήθελαν. Δεν με βοήθησε ποτέ καμιά εταιρεία για το έργο μου και έτσι αποφάσισα να ανακοινώνω τα τραγούδια μου μόνος μου σε δικό μου κανάλι στο YouTube. Μέχρι τώρα έχω ηχογραφήσει 270 τραγούδια, υπάρχει μεγάλη προίκα αλλά δεν υπάρχουν πλέον εταιρείες που μπορούν να βοηθήσουν το έργο μου κι όλα αυτά γιατί δεν μπαίνω στα δικά τους κανάλια και δρόμους.

 

 

Στο cd «Τι μου λέει» έχετε τραγουδήσει το «Καλή τύχη» του αξέχαστου Τρικαλινού δημιουργού Απόστολου Καλδάρα. Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτή σας την επιλογή.

 

Πάντα μου άρεσαν τα παλιά λαϊκά τραγούδια και ειδικά από μεγάλους λαϊκούς τραγουδιστές και μουσικοσυνθέτες σαν τον σπουδαίο Απόστολο Καλδάρα που ανέφερες όπως και άλλα πολλά που έχω τραγουδήσει στην μνήμη αυτών των καλλιτεχνών. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτούς όλους που μας μεγάλωσαν, μόνο σεβασμός και αγάπη.

 

Η κυριαρχία του διαδικτύου σήμερα πιστεύετε ότι εξυπηρετεί έναν καλλιτέχνη ή όχι;

 

Φυσικά και εξυπηρετεί τον καλλιτέχνη και ειδικά για αυτούς που δεν έχουν εταιρεία. Βέβαια το πώς θα χειριστείς όλο αυτό που λέγεται διαδίκτυο είναι ένα ζήτημα καθώς πρέπει να είσαι σοβαρός και να δίνεις αυτό που πρέπει στους ανθρώπους που σε αγαπάνε και σε στηρίζουν.

 

Κλείνοντας πείτε αν έχετε κάποια μελλοντικά μουσικά σχέδια.

 

Τα σχέδια της ανθρωπότητας πλέον έχουν λιγοστέψει. Κάθε σχέδιο που κάνεις σήμερα έχει μεγάλο κόστος αλλά πάντα θα υπάρχει ο Θεός να μας δίνει αυτό που πρέπει. Κάθε μήνα προσπαθώ να βγάζω ένα καινούργιο τραγούδι.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις