Όλο και πιο… κοντά στα Τρίκαλα ο Κουρέτας!

Αφού δεν περνά εβδομάδα που να μην τα επισκεφτεί

Ενώ χτίζει φιλικές σχέσεις και με τους δημάρχους του νομού  και ειδικά με τους κ.κ. Μαράβα και Αγναντή

 

Μπορεί από μία… αναμνηστική φωτογραφία να εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα; Κάποιες φορές ΝΑΙ. Αυτό πιστεύουμε πως προκύπτει και από την επιλογή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα να φωτογραφηθεί προχθές Σάββατο στην Ημερίδα της ΠΕΔ στα Καλά Νερά, όχι απλώς δίπλα – δίπλα με δύο Τρικαλινούς δημάρχους αλλά και αγκαλιάζοντας τους και ο ένας εξ αυτών  μάλιστα ήταν ο… δεξιός Κώστας Μαράβας. Ο άλλος δήμαρχος ήταν ο Φαρκαδόνας Σπύρος Αγναντής που έτσι και αλλιώς είναι πιο κοντά στον κ. Κουρέτα.

Πιστεύουμε πως αυτό το φιλικό κλίμα που αναπτύχθηκε θα λειτουργήσει γενικά θετικά και για τους δύο Δήμους και συνολικά για τα Τρίκαλα.

 

 

Στην Ημερίδα της ΠΕΔ στα Καλά Νερά ο Δ. Κουρέτας

 

Παρουσία της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλ. Σδούκου και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας για την ενημέρωση της αυτοδιοίκησης γύρω από το πρόγραμμα «Απόλλων» που προωθεί το Υπουργείο.

Στη διάρκεια της ημερίδας ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η πρώτη μεγάλη εκδήλωση για το πρόγραμμα «Απόλλων» γίνεται στη Θεσσαλία και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες μιας περιοχής που δοκιμάστηκε σκληρά από τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου να γνωρίσουν τη δυνατότητα της παραγωγής ενέργειας μέσα από τη συμμετοχή τους στις ενεργειακές κοινότητες και έτσι να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος της ενέργειας, αλλά και τον κίνδυνο της ενεργειακής φτώχειας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ευχαρίστησε την κ. Σδούκου για την επιλογή της Θεσσαλίας στην πρώτη ημερίδα, τόνισε ότι το πρόγραμμα «Απόλλων» είναι ένα πρόγραμμα που προωθεί τη συνένωση των ενεργειακών κοινοτήτων μέσω σχημάτων της αυτοδιοίκησης και με τον τρόπο αυτό την ένταξη όλο και μεγαλύτερων τμημάτων του πληθυσμού στη δυνατότητα της αυτοπαραγωγής ενέργειας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις