Χ.Ο.Τ. 20 Χρόνια μαζί & συνεχίζουμε…

Η εορταστική εκδήλωση του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων για την 20χρονη προσφορά του στον πολιτισμό το Σάββατο 2.12.23 & ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό κέντρο Δήμου Τρικκαίων

 

Πραγματοποιείται για δεύτερη φορά αυτή η εκδήλωση, μετά τα 10χρονα  που είχαν γίνει το 2012. Tώρα ήρθε ή ώρα να γιορτάσουμε τα 20χρονα του ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. Ο Χ.Ο.Τ. ιδρύθηκε το 2002 και από τότε η αλυσίδα μετράει 20 κρίκους, με τον 21ο να μπαίνει φέτος εν χορώ και οργάνοις.

Οι συμπολίτες μας θα παρακολουθήσουν  ορισμένες ενότητες με τις δραστηριότητες του ομίλου μας από το 2002 έως σήμερα. Θα δούμε και θα μάθουμε που και πως προέβαλε τον πολιτισμό και την πόλη μας, σε ταξίδια στο εξωτερικό, σε μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας μας, σε ταξίδια σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, την θεματολογία των μοναδικών κεντρικών του παραστάσεων που ήταν ομολογουμένως υψηλών προδιαγραφών, καθώς και τους παρουσιαστές αυτών. Τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που δημιούργησε που δεν είναι και λίγες, τις εκδηλώσεις που συμμετείχε από φορείς που τις διοργάνωσαν όπως η Περιφέρεια ή οι δήμοι, τους σπουδαίους μουσικούς που συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια, το πλούσιο βεστιάριο φορεσιών που έχει και αγγίζει σήμερα τις 500 φορεσιές και τέλος τους χορευτές μας το έμψυχο δυναμικό του ομίλου μας που μέσα στην 20ετία έχουν περάσει πάνω από 6.000 χορευτές!!!

Με την ίδρυση του ο Χ.Ο.Τ. έφερε τα πάνω κάτω στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και όχι μόνο. Έως τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπήρχε μια δεδομένη κατάσταση ‘’λιμνάζοντα ύδατα’’ στα τότε χορευτικά συγκροτήματα με τετριμμένες εκδηλώσεις. Ήρθε ο Χ.Ο.Τ. και τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα παρουσιάζοντας μοναδικές παραστάσεις που είχαν μεγάλο οικονομικό κόστος, με χορούς, μουσικούς  και φορεσιές που για πρώτη φορά έβλεπαν οι συμπολίτες μας. Από την πρώτη στιγμή του έως σήμερα υπήρξε πρωτοπόρος σε πολλές δράσεις πέραν των χορευτικών του δραστηριοτήτων. Πρώτος καθιέρωσε στα Τρίκαλα την ‘’Παγκόσμια ημέρα χορού’’, πρώτος ξεκίνησε τις συνεχείς φιλανθρωπικές του εκδηλώσεις σε φορείς που είχαν ανάγκη, πρώτος ξεκίνησε να συμμετέχει ανελλιπώς στις παρελάσεις των εθνικών εορτών από τους συλλόγους της πόλης μας. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να ακολουθήσουν ως έναν βαθμό και οι άλλοι σύλλογοι και να διευρύνουν τις δραστηριότητες τους.

Ο  Χ.Ο.Τ. είναι το μοναδικό χορευτικό που διαθέτει δυο αίθουσες χορού, την καινούργια στην Ιπποκράτους 10 όπου πέραν των παραδοσιακών χορών πραγματοποιούνται μαθήματα μοντέρνων χορών, Αργεντίνο τάνγκο, Σάλσα μπαλτσάτα, Ζούμπα, Πιλάτες και γυμναστικών τμημάτων και την παλιά, την ιστορική του αίθουσα στην Μαυροκορδάτου 7, όπου βρίσκεται και το βεστιάριο του.

Όταν ίδρυσε τον Χ.Ο.Τ.  ο δάσκαλος μας Παναγιώτης Μάνος δεν ήθελε απλά να φτιάξει έναν ακόμη χορευτικό σύλλογο στη πόλη μας, αλλά να φτιάξει κάτι διαφορετικό σε οργάνωση, παρουσίαση, εκμάθηση και παραγωγή παραστάσεων. Ένα σύνολο που από τον πρώτο χρόνο παρουσίας του έκανε την διαφορά στην πόλη μας και όχι μόνο αφού γρήγορα έγινε γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από την δουλειά του.

 

Το Διοικητικό συμβούλιο του ομίλου μας, οι χορευτές μας και οι χοροδιδάσκαλοι Παναγιώτης Μάνος, Κάτια-Νανά Μάνου και Ραφαέλα Μάνου-Γκοργκόλη σας ευχαριστούμε θερμά που μας στηρίξατε όλα αυτά τα χρόνια και σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας  στον εορτασμό των 20 χρόνων πολιτιστικής προσφοράς του ΧΟΤ τόσο στην πόλη και τον νομό μας όσο στην Ελλάδα και τον απόδημο ελληνισμό!

20 χρόνια Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων

20 χρόνια μετράμε από την γέννηση του ομίλου μας.
20 χρόνια γεμάτα από κάθε λογής συναισθήματα .
20 χρόνια αδιάκοπης προσπάθειας.
Κάναμε φίλους, δημιουργήσαμε οικογένειες, γνωρίσαμε ανθρώπους… Μεγαλώσαμε εδώ, μεγαλώσαμε μαζί και μεγαλώσαμε όμορφα …
20 χρόνια κλάψαμε, γελάσαμε, ονειρευτήκαμε.
Φέτος η χρονιά δηλώθηκε απ’ την πρώτη στιγμή επετειακή.
Από καρδιάς…
Ευχαριστούμε.

Σχετικές δημοσιεύσεις