Χρειάζονται τη στήριξή μας το ΤΕΦΑΑ και η ΣΜΥ Τρικάλων

Καμπανάκια κινδύνου για τα δύο «διαμάντια» του τόπου μας

 

  • Μία συγκλονιστική και αποκαλυπτική επιστολή του κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑ κ. Παπαϊωάννου για τα πολλά προβλήματα στις υποδομές της Σχολής αλλά και τα μεγάλα επιτεύγματα του διδακτικού προσωπικού και των σπουδαστών της.

 

  • Υπόμνημα του Συνδέσμου Αποφοίτων της ΣΜΥ που εκφράζει ανησυχίες για τη μείωση των εισακτέων ( 172 φέτος από 350 πριν μερικά χρόνια) έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης.

 

 

Δύο από τα «διαμάντια» της πόλης και του νομού μας είναι το ΤΕΦΑΑ (νυν ΣΕΦΑΑ) και η ΣΜΥ. Εδώ και δεκαετίες συμβάλουν ποικιλοτρόπως στην εξέλιξη και ανάπτυξη της κοινωνίας μας και είναι δύο σημαντικοί πρεσβευτές των Τρικάλων όχι μόνο πανελλαδικά αλλά παγκοσμίως. Φαίνεται όμως πως δεν υπερασπιζόμαστε επαρκώς αυτά τα αποκτήματά  μας με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για την παραπέρα καλή λειτουργία τους και την συνεχή προσφορά τους στον τόπο μας.

Αυτό έγινε ολοφάνερο από δύο επιστολές-υπομνήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα και εμάς μας θορύβησαν και μας ανησύχησαν. Ελπίζουμε το ίδιο να συνέβη και στους αρμόδιους για την επίλυση των προβλημάτων που έθεσαν υπόψη τους οι συντάκτες των υπομνημάτων.

Πώς ανταμείβουμε την αριστεία του ΤΕΦΑΑ

Η πρώτη επιστολή-υπόμνημα είναι ένα συγκλονιστικό κείμενο-ντοκουμέντο από τον κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑ |(ΤΕΦΑΑ Τρικάλων) τον κ. Αθανάσιο Παπαϊωάννου, ο οποίος περιγράφει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η λειτουργία της Σχολής μετά και την πλημμύρα DANIEL αλλά και τις υπόλοιπες χρόνιες ελλείψεις στις υποδομές της. Παράλληλα παραθέτει και τα επιτεύγματα του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών της ΤΕΦΑΑ στα σχεδόν 30 χρόνια λειτουργίας του. Επιτεύγματα που καθιέρωσαν το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων ως το καλύτερο της Ελλάδος και στα 150 κορυφαία τμήματα παγκοσμίως! Κρούει τον κώδωνα ο κ. Παπαϊωάννου για το μέλλον του τμήματος, το οποίο αφορά ολόκληρη την Τρικαλινή κοινωνία και θα πρέπει σύντομα οι αρμόδιοι να κινητοποιηθούν για την επίλυση των προβλημάτων του.

ΣΗΜ: Η επιστολή του κ. Παπαϊωάννου σε άλλη ανάρτηση.

Φθίνει η ΣΜΥ;

Η δεύτερη επιστολή-καμπανάκι για όλους μας προήλθε από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Σχολής  Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) και αφορά τη συνεχή μείωση του αριθμού των εισακτέων στη ΣΜΥ που από 350 κατ’ έτος κάποτε έφθασε φέτος στους 172 και στο ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της ίδιας της Σχολής, την επαρκή στελέχωση του ελληνικού στρατού  αλλά και την τροφοδότηση του Μετοχικού Ταμείου του Στρατού. Την επιστολή του ΣΑΣΜΥ έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Βασίλης Κόκκαλης (!) ενώ δεν υπέπεσε στην αντίληψη μας κάποια αντίδραση από τους βουλευτές των Τρικάλων…

ΣΗΜ: Η ερώτηση του κ. Κόκκαλη και η ορκωμοσία των 172 πρωτοετών της ΣΜΥ σε άλλες αναρτήσεις.

Υ.Γ. Εμείς θα επανέλθουμε και για τα δύο αυτά σημαντικά θέματα του νομού μας.

Δ.Κ

Σχετικές δημοσιεύσεις