Υπέροχη εκδήλωση για τα αθάνατα τραγούδια Βίρβου-Δερβενιώτη

Την περασμένη Τρίτη στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

Αποτέλεσμα της δημιουργικής σύμπραξης δύο νομών και δύο Μουσικών Σχολείων (Τρικάλων & Βόλου)

 

 

Μια εξαιρετική θεματική εκδήλωση – συναυλία αφιερωμένη στους Θεσσαλούς δημιουργούς Κώστα Βίρβο (στιχουργός) και Θεόδωρο Δερβενιώτη (συνθέτης) παρουσίασαν το απόγευμα της Τρίτης στο Πνευματικό Κέντρο τα Μουσικά Σχολεία Βόλου και Τρικάλων, μετά τη συνεργασία των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των δύο νομών.

Οι δύο Θεσσαλοί, φίλοι, συνδικαλιστές και συνδημιουργοί εκατοντάδων λαϊκών τραγουδιών που συνδέθηκαν με το λαϊκό τραγούδι και κατ’ επέκταση με το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας μας, έλκουν την καταγωγή τους ο μεν Κώστας Βίρβος από τα Τρίκαλα και την Κρανιά Ασπροποτάμου, ο δε Θεόδωρος Δερβενιώτης από τη Μαγνησία και συγκεκριμένα από τη Ζαγορά Πηλίου.

 

 

Η θεματική εκδήλωση με βάση το λόγο, τη μουσική – χορωδία και την εικόνα για τη ζωή και το έργο δυο σημαντικών Θεσσαλών δημιουργών, υλοποιεί στην πράξη τη φιλοσοφία του ανοικτού σχολείου στην κοινωνία, αλλά και την έναρξη της συνεργασίας ως καλή πρακτική μεταξύ δυο Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δύο Περιφερειακών Ενοτήτων (Τρικάλων και Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων), Δήμων αλλά κυρίως και δύο Μουσικών Σχολείων σε επίπεδο κοινής Περιφέρειας.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε για τα Τρίκαλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, τον Δήμο Τρικκαίων και τον Δήμο Μετεώρων και στην εκδήλωση παρέστησαν η σύζυγος του Κώστα Βίρβου, κα Καίτη Βίρβου, όπως και οι κόρες του κυρίες Μαρία και Αναστασία Βίρβου, αλλά και οι κύριοι Σπύρος και Δημήτρης Δερβενιώτης, γιοι του Θ. Δερβενιώτη.

Η μουσική παράσταση ηχογραφήθηκε έτσι ώστε να κυκλοφορήσει αργότερα στο διαδίκτυο, ενώ οι μαθητές/τριες και των δυο Μουσικών Σχολείων θα έχουν την ευκαιρία μέσα από το προσωπικό αρχείο των δυο Θεσσαλών δημιουργών να μελετήσουν τη ζωή και το έργο τους.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις