Τρικαλινοί μαθητές στελεχώνουν τις εθνικές μαθηματικές ομάδες

Το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε), ο Προκριματικός Διαγωνισμός για την επιλογή της ομάδας που θα μας εκπροσωπήσει στην 61η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα και την αντίστοιχη για την Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων.

Ο διαγωνισμός αφορούσε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και διεξήχθη στην Αθήνα στο κτίριο του Νέου Χημείου. Επισημαίνεται ότι για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα που ίσχυσαν κατά τη διενέργεια των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν και σε αυτή τη φάση Τρικαλινοί μαθητές.

Συγκεκριμένα:

Ο ΘΕΜΕΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, μαθητής της Γ’ Γυμνασίου του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων κατέλαβε την δεύτερη πανελλήνια θέση. Με την διάκρισή του αυτή θα στελεχώσει την εθνική ομάδα και θα λάβει μέρος στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων στις 11 Σεπτεμβρίου 2020. Η Ελληνική ομάδα θα διαγωνιστεί στην Αθήνα στα γραφεία της Ε.Μ.Ε.

Ο ΜΠΑΤΑΤΕΓΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ μαθητής του 3ου Ενιαίου Λυκείου Τρικάλων και ο ΧΑΜΟΣ ΘΩΜΑΣ μαθητής του 8ου Ενιαίου Λυκείου Τρικάλων κατάφεραν να διακριθούν στον Προκριματικό Διαγωνισμό. Με τη διάκριση αυτή θα στελεχώσουν την αναπληρωματική εθνική ομάδα και θα λάβουν μέρος στη Διεθνή μαθηματική Ολυμπιάδα που θα γίνει στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου. Η εξέταση της Ελληνικής ομάδας θα γίνει στην Αθήνα στην αίθουσα της Ε.Μ.Ε.. Μετά την άθροιση των βαθμών του Αρχιμήδη, του Προκριματικού και της Διεθνούς Μαθηματικής Ολυμπιάδας οι έξι πρώτοι μαθητές θα λάβουν μέρος στη βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, συγχαίρει θερμά τους μαθητές που διακρίθηκαν αλλά και όλους τους συμμετέχοντες για τις εξαιρετικές επιδόσεις. Τους ευχόμαστε υγεία και καλή επιτυχία στην συνέχεια των διαγωνισμών.

Σχετικές δημοσιεύσεις